Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Klaus Iohannis anunță Guvern de tranziție dacă pică restructurarea în Parlament

drum

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la Palatul Cotroceni că Guvernul trebuie să meargă în Parlament la vot pentru restructurare și dacă nu va avea majoritate atunci există „suficiente voturi” pentru un nou cabinet „de tranzitie”.

„După alegeri, cu o nouă majoritate, în mod constituțional, putem face mult mai mult împreună.

Până atunci, astăzi, actualul guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament, printr-o procedură pe care le solicit să o declanșeze.

Dacă – dacă – noua configurație a guvernului va trece în Parlament, eu le spun celor de la guvernare că voi rămâne ferm pe poziția mea de apărător al valorilor democratice, al statului de drept, al modelului de dezvoltare pro-occidental, pe care îl merită și îl doresc majoritatea românilor.

Nu voi permite PSD să își bată joc de România și de români!

Dacă însă noua configurație a Guvernului nu va fi aprobată, îi asigur pe români că există soluții corecte, democratice și constituționale pentru ca România să nu intre într-o criză profundă.

Dacă vor să dea dovadă de responsabilitate toți cei care înțeleg că această guvernare toxică nu mai poate continua, există suficiente voturi în Parlament pentru a susține chiar și o soluție de tranziție, care să înlocuiască actualul guvern și care să oprească dezastrul actual. Partidele de opoziție – toate, trebuie să aibă un comportament rezonabil, în caz de criză.

Doar votul românilor poate configura o nouă majoritate care să pună în practică viziunea pe care și eu, dar și mulți alți oameni de bună credință, pro-europeni, pro-occidentali, susținători ai democrației și statului de drept, o sprijinim”, a zis Iohannis.

Citește și: SURSE - Prima 'ruptură' în alianța ALDE - Pro România: Tăriceanu a propus un protocol diferit, Ponta a refuzat .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.