Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la 2 km de Centrala Nucleară de la Cernavodă - Scurgeri de gaze dintr-un tren plin cu GPL (VIDEO)

breaking news stiripesurse.ro

Traficul feroviar a fost oprit vineri seara în Constanța din cauză că au fost scurgeri de gaze de la un vagon încărcat cu gaz lichefiat aflat în gara Saligny.

Potrivit ISU Constanța, sunt scurgeri de gaze de la un vagon încărcat cu gaz lichefiat al unui tren aflat în gara Saligny.

Intervin două Asas de la Detașamentul Cernavodă, SMURD B2 și autospeciala CBRN.

A fost perimetrată zona pe aproximativ 400 de metri, transmite Mediafax.

Traficul feroviar este oprit, iar curentul a fost întrerupt.

Autoritățile urmează să oprească și traficul rutier.

„Este vorba despre gaz propan, nu a luat foc nicio cisternă. Sunt asigurate măsuri PSI. Se va întrerupe traficul rutier între Medgidia și Cernavoda pe drumul vechi”, potrivit ISU Constanța.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe Magistrala 800, localitatea Saligny, județul Constanța, în gara Saligny Est, un tren format dintr-o locomotivă și mai multe vagoane, ce transportă gaz butan, prezintă scurgeri pe la o vană de alimentare a ultimului vagon. Atât circulația feroviară, cât și cea rutieră de pe DN 22C, au fost oprite până la remedierea problemei, de către echipaje de specialitate solicitate la fața locului.

UPDATE 3: ”La ora 22.05 a fost remediată defecţiunea, urmează să fie repusă linia în tensiune şi să fie reluată circulaţia feroviară”, au transmis reprezentanţii CFR Infrastructură.

UPDATE 2: Pompierii au precizat că, în urma măsurătorilor realizate de echipajul CBRN, s-au înregistrat valori normale. Trenul respectiv are 38 de vagoane.

“Este vorba despre un tren (GFR) cu 38 vagoane dintre care patru încărcate cu propan, unul cu GPL şi restul cu motorină şi benzină. În prezent, alimentarea cu electricitate pe liniile de tren a fost oprită şi, de asemenea, este oprit traficul feroviar, dar şi cel rutier pe DN22 C, între Cernavodă şi Medgidia. În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN s-au înregistrat valori normale”, au explicat pompierii.

De asemenea, CFR Infrastructură a adăugat că echipa de intervenţie de la Cap Midia a ajuns în staţie la ora 21.35 şi lucrează pentru remedierea defecţiunii.

UPDATE 1: Reprezentanţii CFR Infrastructură au precizat că trenul respectiv plecase din direcţia Cap Midia către Mogoşoaia.

Mai multe trenuri de persoane sunt afectate de oprirea traficului feroviar.

“La ora 20.01, în staţia Saligny a fost depistată o scurgere de la unul din vagoanele ce formează o garnitura aparţinând GFR, încărcată cu GPL, care a plecat de la Cap Midia cu destinaţia Mogoşoaia. Linia a fost scoasă de sub tensiune şi se aşteaptă echipa de intervenţie”, a transmis CFR Infrastructură.

Potrivit sursei citate, până la ora transmiterii aceste ştiri sunt afectate următoarele trenuri:

IR 1887 Bucureşti Nord - Constanţa, oprit în Cernavodă,

IR 1884 Constanţa- Bucureşti Nord oprit în Mircea Vodă,

R 8034 Constanţa - Feteşti oprit în Medgidia

IR 1862 Constanţa- Buzău, oprit în Medgidia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.