Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la frontieră: Un sirian a încercat să intre ilegal în România, cu un paşaport fals

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean din Siria, care a încercat să intre ilegal în Romania folosindu-se de un paşaport sirian fals, conform Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad. "Bărbatul în cauză a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, unde acesta s-a prezentat pentru a intra în România, el legitimându-se la controlul de frontieră cu un paşaport cu însemnele autorităţilor siriene şi un permis de şedere emis de Suedia", se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că paşaportul prezentat de bărbat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care cel în cauză a fost dus la sediul instituţiei pentru cercetări. S-a stabilit că bărbatul este cetăţean sirian şi are de 51 de ani. El a declarat că intenţiona să călătorească în România pentru a-şi găsi un loc de muncă şi nu ştia că paşaportul este fals, primind documentul de la cumnatul său din Siria, paşaportul pe care l-a avut anterior fiind expirat.

"Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză, pe numele cetăţeanului sirian, actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi uz de fals, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun", a precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.