Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la granița României: un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N1b a fost descoperit în Ungaria

telanganatoday.com
gripa aviara

Ungaria a raportat descoperirea unui focar de gripă aviară înalt patogenă H5N1 la o fermă de raţe pentru îngrăşat din nordul-estul ţării, a informat joi Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (WOAH), transmite Reuters, conform Agerpres.

Virusul a fost detectat la o fermă din judeţul Szabolcs-Szatmar-Bereg, a anunţat WOAH, citând autorităţile locale. Județul se învecinează peste graniță cu județul Satu Mare din România.

În mod normal, gripa aviară începe să se manifeste toamna, virusul fiind transportat de păsările sălbatice migratoare care vin din Asia în Europa. Ţările care descoperă boli animale periculoase precum pesta porcină africană sau gripa aviară înalt patogenă trebuie să avertizeze imediat Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală şi să trimită regulat rapoarte de evoluţie.

Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.