Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ la Timișoara, unde două minore s-au întors cu avionul din Italia, din zone afectate de coronavirus: Vor fi băgate în CARANTINĂ

Facebook
romani coronavirus repatriere avion

O femeie din Timiş a alertat, duminică, autorităţile, că fiicele sale se află într-o aeronavă şi vin din zona afectată de coronavirus în Italia. Autorităţile s-au mobilizat şi au făcut verificări, după aterizarea cursei de Bergamo, pe Aeroportul Timişoara.

Femeia a anunţat, duminică dimineaţa, că fiicele ei minore se află la bordul aeronavei care urmează să aterizeze la Timişoara şi că vin din zona afectată de coronavirus din Italia unde deja doi oameni au murit şi alţi aproape 100 sunt infectaţi, informează news.ro.

Citește și: Oreste lansează un avertisment serios pentru PNL, PMP și USR: ‘Dacă nu vor începe cu adevărat’

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş i-au verificat pe cei doi copii şi încă un pasager care provin din zona Lombardia, imediat după aterizarea aeronavei pe Aeroportul Timişoara.

Rezultatele au fost negative, însă celor trei li s-a recomandat ca timp de 14 zile să stea izolaţi în locuinţe.

Citește și: Adrian Năstase îi răspunde lui CTP, după ce jurnalistul a spus că Beuran l-ar fi ‘gâdilat sub gușuliță’

Autorităţile italiene au anunţat că cel puţin 9 oraşe din Lombardia şi unul din Veneto sunt afectate de coronavirus. Au fost închise barurile, şcolile şi alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus.

În zona Lombardia din Italia trăiessc peste 200.000 de români.

Citește și: Suntem în alertă! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a depistat carne de pui cu gripă aviară

Autorităţile române au decis ca toate persoanele care vin în România din zonele Veneto şi Lombardia din Italia, unde sunt confirmate multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, sau care au călătorit acolo în ultimele două săptămâni, să fie plasate în carantină.

În plus, vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/ fluviale şi aeriene.

Citește și: Simona Halep face spectacol! Victorie formidabilă la Dubai .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.