Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Legea salarizării a fost ADOPTATĂ în Parlament

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vot parlament vot

Legea salarizării pentru personalul din sectorul bugetar a fost adoptată în Camera Deputaților, for decizional pe această lege. Legea a trecut deja și de Senat, iar acum va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis la promulgare.

Legea a fost adoptată cu 198 pentru, 26 împotrivă și 46 de abțineri.

Citește și: Liviu Dragnea dă semnalul în Parlament

Legea ar putea fi atacată la Curtea Constituțională de către partidele de opoziție. USR și PMP s-au poziționat împotriva legii și nu este exclus să încerce un blocaj prin intermediul CCR.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis are mai multe variante la dispoziție, dacă se va arăta nemulțumit de forma legii salarizării. El o poate trimite în Parlament la reexaminare sau o poate contesta la Curtea Constituțională.

De altfel, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a explicat că Parlamentul a accelerat adoptarea legii la începutul lunii iunie, tocmai pentru ipoteza în care președintele o va ataca la CCR. Liderii PSD speră ca o eventuală contestație să fie rezolvată de judecătorii CCR, în așa fel încât legea salarizării să intre în vigoare de la 1 iulie 2017.

Acestea sunt variantele de lucru, pentru că, în acest moment, nu avem niciun anunț din partea vreunui partid parlamentar sau a președintelui Klaus Iohannis referitor la intenția de a ataca Legea salarizării la Curtea Constituțională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.