Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă: Liderul PSD cere schimbarea impozitului pe proprietăți

puterea.ro
Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Europa FM, că în acest an Guvernul trebuie să modifice impozitul pe proprietăți pentru că România are cea mai mică taxare din spațiul european. Afirmațiile vin în contextul în care ministrul social-democrat al Finanțelor a lansat în spațiul public ideea supraimpozitării persoanelor care au mai mult de două apartamente sau mai mult de două mașini.

Despre modificarea Codului Fiscal:

  • „Niciodata cand nu ai crestere economica nu poti mari taxele fiindca gresesti. Dar cand iei, le poti aseza. Cand iei toate constructia veniturilor la buget din taxe, vezi anumite disproportii. Vrem sa ne ducem spre trendul tarilor dezvoltate, sau ramanem in bula noastra de a inventa mereu apa calda?”
  • „Anul acesta nu ca intentionez, e trecut atat in PNRR de fosta guvernare, cat si in programul de guvernare ca vom discuta despre Codul Fiscal. Raman la parerea mea, de exemplu despre cota unica mult disputata si stiu ca mediul de afaceri are o anumite retinere, o inteleg, e indreptatita, eu nu stiu in acest moment care este cota unica in Romania. Poate gasim o cota unica care totusi sa fie cota unica”

Despre o crestere a impozitului pe proprietate:

  • „E trecut in PNRR. Scrie la impozitare pe proprietati. Din constructia veniturilor, mi se pare ca avem cea mai mica, 2,2 pe o medie europeana de 4,6 din impozitarea proprietatilor. Daca remarci nu trebuie sa vii sa-l corectezi? Nu putem sa ramanem cu cel mai mici venituri din constructia PIB-ului din Uniunea Europeana”
  • „Cum sa nu (ne gandim la impozitul pe proprietati)? E normal sa reasezi periodic. Dar nu e o crestere, repet, poate scazi in alta parte. Veniturile la proprietati sa stiti ca merg la autoritatile locale, se dezvolta, nu trebuie sa ceara mereu de la bugetul consolidat”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.