Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pleșoianu, reacție furtunoasă după decizia ICCJ în cazul lui Dragnea: 'Absolut aberantă'

Inquam Photos / Octav Ganea
plesoianu

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, după condamnarea lui Liviu Dragnea la ÎCCJ, că această sentință este "absolut aberantă", fiind un mesaj al instituțiilor de forță - ”noi decidem cine are dreptul să trăiască sau să moară politic în această țară”.

"Este un punct de vedere, strict juridic, absolut aberantă (sentința-n.red.), pentru că înțeleg că doar Liviu Dragnea are executare, în rest sunt condamnări cu suspendare sau achitări pe diverse infracțiuni. Înțeleg, pe cale de consecință, că cei care au fost acuzați de abuz în serviciu au fost achitați iar cel care a fost acuzat că a instigat la abuz în serviciu a fost condamnat, ceea ce trebuie să recunoaștem că este o minunăție juridică", a declarat Liviu Pleșoianu pentru MEDIAFAX.

Totodată, el acuză că această sentință este dată o parte a "sistemului" din care face parte și justiția pentru a "decapita" conducerea PSD. Pleșoianu susține că PSD decide în continuare "cine are dreptul să trăiască sau să moară politic în această țară".

ALERTĂ - Liviu Dragnea a fost CONDAMNAT la 3 ani și 6 luni de închisoare cu EXECUTARE

"Așa cum, din păcate, mă așteptam o parte a sistemului și-a făcut (...) prin demonizarea acestui partid și acestei persoane politice numite Liviu Dragnea, astfel încât să se ajungă la înfrângerea usturătoare a PSD ieri (duminică-n.red), astfel încât imediat după aceea cealaltă parte a sistemului, așa zisa justiție independentă, să vină să dea acest verdict și să decapiteze într-un moment nu foarte greu PSD. E un plan foarte bine pus la punct. N-am nicio îndoială în sensul acesta și este un mesaj de forță al instituțiilor de forță. Noi suntem în continuare puternici, noi în continuare decidem cine are dreptul să trăiască sau să moară politic în această țară", a afirmat deputatul PSD.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în cazul președintelui PSD Liviu Dragnea.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum. În primă instanță, Dragnea fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, dar a atacat sentința.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.