Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă MAE - S-a emis Cod Roșu într-o destinație favorită de vacanță a românilor

cod roșu

Ministerul Afacerilor Externe din România a lansat, miercuri, o atenționare de călătorie în Croația, unde au fost emise coduri roşu şi portocaliu de caniculă pentru perioada 12-14 iulie. Croația este una dintre destinațiile favorite ale românilor, în perioada sezonului estival, informează Mediafax.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, pentru perioada 12 - 14 iulie 2023, au fost emise coduri roşu şi portocaliu de caniculă pentru regiunile Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospić, Knin, Rijeka, Split și Dubrovnik”, potrivit unui comunicat de presă.

Recomandările autorităților

Potrivit sursei citate, autoritățile croate recomandă evitarea expunerii directe la soare și o hidratare corespunzătoare și avertizează cu privire la posibilitatea apariției unor disfuncționalități în rețeaua electrică, precum și riscul izbucnirii unor incendii de vegetație.

„Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor web ale Institutului Hidro-Meteorologic Național: https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat: http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate: http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate: http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă: http://www.ccaa.hr. Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul R. Croația pot apela numărul european unic de urgență 112”, conform comunicatului.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://zagreb.mae.rowww.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.