Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Marcel Ciolacu cere reuniune a CSAT pe tema facturilor și dă exemplul naționalizărilor din Marea Britanie: 'Trecem printr-o perioadă foarte complicată'

Inquam Photos / George Calin
marcel ciolacu parlament

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seara, că președintele Klaus Iohannis trebuie să convoace rapid o reuniune a CSAT, după explozia prețurilor la energie electrică și gaze, creșteri ce vor duce la scumpiri în lanț și la o rată ridicată a inflației. Ciolacu a spus că România trebuie să privească și spre Marea Britanie, unde guvernul de la Londra a făcut naționalizări. Liderul PSD a cerut soluții urgente pentru creșterea producției de energiei electrică și a precizat că ar putea fi repus în funcție un grup de la termocentrala din Rovinari.

”Este evident că suntem într-o plină criză. Cred că lumea nu mai așteaptă dispute la televizor sau să ne dăm cu părerea la televizor. Așteaptă de la această coaliție, care are o majoritate confortabilă în Parlamentul României, soluții. Nu pe 1 aprilie. Le așteaptă de îndată. În afară de persoanele vulnerabile, până la urmă sunt afectați toți românii. Noi vorbim aici și de industria românească și de producție și cât de productiv mai suntem la aceste prețuri. Vreau să vă reamintesc că există legea 21 / 1996, unde avem cadrul legal pentru reglementarea marjei de profit de la furnizori și producători pentru 6 luni. În împrejurări excepționale, precum situații de criză, dezechilibru major între cerere și ofertă, Guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creșterii excesive a prețului. Nu mai trebuie ca și miniștrii, indiferent ce funcție în guvern ocupă acești miniștri, să apără la televizor și să găsim explicații (...). Vorbim acum de România. Trece printr-o perioadă foarte complicată și vorbim de industria românească, atât cât a rămas din ea după 30 de ani de la revoluție. Trebuie să încetăm să găsim explicații, cu ratingul de țară. România trece printr-o perioadă foarte complicată, vorbim despre industria românească. Dacă nu intervenim urgent, dacă nu recunoaștem că am luat o decizie de liberalizare a pieței în plină pandemie, este inacceptabil așa ceva. Eu nu îl mai văd pe primul ministru Ludovic Orban pe la televizor. În timpul dânsului am liberalizat piața în plină pandemie. Fără să aibă să aibă un plan și o viziune clară ce se întâmplă. Am renunțat la cărbune. Sunt mai multe soluții pe care trebuie să le luăm, inclusiv poate redeschidere la Rovinari. Am liberalizat fără să căutăm capacități noi de producție și fără să avem un plan

Părerea mea e că deja lucrurile nu țin de o simplă ședință de coaliție. Cred că se impune un CSAT și luate hotărâri rapide, nu să ne dăm cu părerea la televizor cum trebuie să facem. Lumea are nevoi. Ați văzut, Marea Britanie nu mai este membru al Uniunii Europene. Am văzut că acolo s-au făcut și naționalizării.Statul român este acționar la firmele din energie, în unele majoritar, în unele minoritar.”, a spus Marcel Ciolacu la România Tv, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Întrebat dacă este de acord cu social-democratul Mihai Tudose, care a cerut demiterea sau demisia ministrului Energiei, Marcel Ciolacu a spus că aceasta este o decizie care ar trebui luată în coaliție împreună cu prim-ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.