Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă maximă în Donețk: locuitorii sunt evacuați în Rusia

donetk aeroport

Locuitorii autoproclamatei Republici Populare Doneţk (RPD) sunt evacuaţi în regiunea Rostov din Rusia din cauza tensiunilor tot mai mari din regiune, a declarat şeful RPD, Denis Puşilin, citat de Interfax.

„De astăzi, 18 februarie, a fost organizată o plecare în masă, centralizată, a populației în Federația Rusă. În primul rând, femeile, copiii și bătrânii sunt supuși evacuarii”, a spus Pușilin în mesajul său. El a adăugat că „în baza unui acord cu Federația Rusă sunt pregătite locuri în regiunea Rostov pentru a găzdui cetățenii. Evacuații vor primi tot ce este necesar”, a asigurat Pushilin.

Potrivit acestuia, organizarea evacuării a fost încredințată sediului apărării teritoriale și conducătorilor de întreprinderi și instituții. „La punctele de control au fost create toate condițiile pentru o trecere rapidă a graniței. Șefii întreprinderilor și instituțiilor trebuie să organizeze plecarea familiilor angajaților. Sediul apărării teritoriale ar trebui să fie prevăzut cu transport pentru evacuarea populației civile”, a adăugat șeful DPR.

Context

Decizia de evacuare a populației din RPD a fost luată din cauza unei posibile ofensive a armatei ucrainene. Cu o zi înainte, toate părțile implicate în conflictul armat din Donbass au raportat o agravare a situației pe linia de demarcație. Numărul de atacuri s- a înmulțit.

Vezi și: Kremlinul este în alertă maximă: Regiunea Donețk-Lugansk s-ar putea aprinde 'în orice moment' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.