Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTA METEO Cod portocaliu de vânt puternic miercuri, în judeţe din sudul ţării

METEO
meteo alert

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu, valabilă miercuri, între orele 12.00 şi 19.00, în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, unde vor fi rafale puternice ale vântului, cu viteze de 80-90 de kilometri pe oră. Începând chiar de marţi seară, în întreaga ţară a intrat în vigoare un Cod galben vizând intensificări ale vântului şi, în zonele montane, ninsori viscolite, iar în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania va ploua pe arii extinse. În Bucureşti, se vor semnala, de asemenea, intensificări ale vântului, iar temperaturile vor scădea.

Viorica Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu și Eugen Teodorovici au DECRETAT: Se reintroduce salariul minim diferențiat în funcție de studii și vechime

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a fost emisă o avertizare Cod galben valabilă de marţi seară, de la ora 22.00, până miercuri seară, la ora 22.00, în întreaga ţară, întrucât vor fi intensificări ale vântului şi, în zonele montane, şi ninsori viscolite.

Miercuri, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55-70 de kilometri pe oră, mai mari în sudul extrem al ţării.

Totodată, ANM a emis o avertizare Cod portocaliu, valabilă miercuri, între orele 12.00 şi 19.00, în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, unde vor fi rafale puternice ale vântului.

Astfel, în intervalul menţionat, în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale în general de 80-90 de kilometri pe oră.

De asemenea, ANM a emis o prognoză meteo specială pentru municipiul Bucureşti, în vigoare de marţi, de la ora 22.00, şi până joi la ora 9.00.

De miercuri de la ora 9.00 şi până joi, la ora 9.00, vremea va fi vântoasă, cu intensificări ale vântului de 50-60 de kilometri pe oră şi temporar, mai ales după-amiaza, 60-70 de kilometri pe oră. În cursul nopţii, vântul va slăbi în intensitate şi va avea viteze în general între 35 şi 45 de kilometri pe oră. Cerul va fi mai mult noros şi trecător va ploua slab, în a doua parte a zilei. Valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 2-5 grade.

Joi, vântul va mai avea intensificări temporare, cu viteze în general de 40-50 de kilometri pe oră, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.