Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Ministerul Justiției, o NOUĂ SOLICITARE la CSM

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache

Ministerul Justiţiei a transmis, marţi, Consiliului Superior al Magistraturii o adresă prin care solicită retragerea cererii de avizare a proiectului de lege pentru modificarea Codurilor penale, a informat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CSM, Daniela Lecca.

Cartoful fierbinte OUG 13, pe masa CCR: Judecătorii tranșează problema ordonanței, în două episoade

CSM anunţa, luni, că a primit de la Ministerul Justiţiei un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Codului penal şi Codului de procedură penală, dar şi proiectul ordonanţei de urgenţă pentru abrogarea OUG 13/2017. 

"În cursul dimineţii de azi, 6 februarie 2017, la Consiliul Superior al Magistraturii au fost primite, în vederea avizării, de la Ministerul Justiţiei, următoarele proiecte de acte normative: proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală; Proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru abrogarea OUG nr.13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală", se preciza într-un comunicat al CSM.

Niciodată nu se aștepta Klaus Iohannis la așa ceva de la Traian Băsescu


Ulterior, Ministerul Justiţiei transmitea prin purtătorul său de cuvânt, Cristina Liţă, că renunţă la proiectul de lege de modificare şi completare a actelor normative privind Codurile penale, înaintat deja CSM, deoarece "doreşte elaborarea unuia mai complex". 

Ministerul preciza că ''nu este preocupat'' să elaboreze un proiect de lege pentru modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală. 

"Ministerul Justiţiei nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. În prezent, Ministerul Justiţiei centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la actele normative menţionate, iar acestea vor fi analizate în perioada următoare", explica MJ.

.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.