Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Ministerul Sănătății SOMEAZĂ CNA să ANCHETEZE spectacolul de Revelion de la TVR 1

Inquam Photos/ Octav Ganea
ministerul sanatatii

Ministerul Sănătății a solicitat, luni, Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să verifice dacă o reclamă la un centru privat de testare instigă la nerespectarea măsurilor de protecție sanitară anti COVID-19. MS mai spune că dezaprobă spectacolul de Revelion de la TVR.

Ministerul Sănătății a solicitat, luni, Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să verifice dacă o reclamă la un centru privat de testare instigă la nerespectarea măsurilor de protecție sanitară pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, conform Mediafax.

Citește și: BREAKING DNA începe anul în FORȚĂ: contract NOU pentru INTERCEPTĂRI

„Ministerul Sănătății a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului analiza și impunerea măsurilor necesare, în conformitate cu prevederile legislative, pentru două comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și protejarea sănătății comunității”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de Biroul de Presă al MS.

Potrivit documentului citat, este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare „OK Medical”.

Reprezentanții MS spun că acesta ar „induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spații aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecție și respectarea distanțării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR”.

Ministerul Sănătății transmite și faptul că dezaprobă spectacolul din noaptea de Revelion promovat de TVR.

„Ministerul Sănătății dezaprobă producția care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului față de măsurile de protecție luate de autorități. MS solicită păstrarea unei informări corecte și bazate pe adevăr, în interesul public și îndeamnă la respectarea, în continuare, a tuturor măsurilor de protecție și igienă stabilite pentru limitarea infecției cu SARS Cov-2”, se mai arată în documentul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.