Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Ministru PNL spune că nu riscă să facă pușcărie pentru filialele partidului

gov.ro
Dan Vîlceanu

Secretarul general al PNL, ministrul Dan Vîlceanu, a declarat duminică seară la Digi24 că într-o ședință recentă a conducerii partidului colegii i-au propus să acorde filialelor județene printr-un sistem nelegal bani din subvenția primită de partid de la bugetul de stat. Demnitarul a confirmat că le-a spus liderilor PNL că riști să faci pușcărie din acest motiv.

  • „Da, a fost un mod mai plastic de a ma exprima. Cheltuielile facute din subventie trebuie tinute foarte strict pentru ca sunt explicatii pe care trebuie sa le dai, avem controale de la AEP in fiecare an. Secretarul General PNL are responsabilitatea cheltuirii acestor bani. Alocarea la modul la care s-a pus in discutie la acea sedinta a fost nelegala. Ca sumele sa fie alocate intr-u anumit procent catre filialele judetene. De exemplu, ca 20-30% din subventie sa mearga pur si simplu alocata catre organizatiile judetene. Asta ar fi nelegal, nu poti tu de la tine putere sa acorzi filialelor, trebuie sa dai pe anumite cheltuieli considerate eligibile in legislatia romaneasca. Modul de atribuire a fost in discutie. Vii cu contractul la Bucuresti, iti semneaza Secretarul General si Trezorierul, dar nu pe formula propusa”, a explicat Vîlceanu.

Partidele parlamentare primesc lunar o sumă de bani (subvenție) de la bugetul de stat, pentru desfășurarea activității politice. Sumele pot fi cheltuite doar pentru anumite activități, precum deplasări, salarii, sondaje, chirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.