Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Ministrul de Interne Carmen Dan, în fața procurorilor DIICOT

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan diicot

Ministrul de Interne Carmen Dan s-a prezentat joi dimineață la sediul DIICOT, fără a face declarații la sosire. Amintim că, în urmă cu o lună, Carmen Dan a depus la DIICOT o plângere penală împotriva lui Romică Părpălea, denunțătorul din dosarul "Referendumul" și cel care a făcut la DNA plângeri penale împotriva ei și a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Legile justiției - Lovitură pentru președinte: modificare MAJORĂ la numirea procurorilor

„Am depus o plângere penală pentru denunț calomnios împotriva domnului Romică Părpălea, luând în considerare că sunt și alte aspecte de ordin penal. Mă refer la șantaj, obstrucționarea organelor judiciare, mă refer la un atac împotriva ordinii constituționale și un grup infracțional organizat. Vorbim de situația reglementată de articolul 207 Cod de procedură penală, atunci când prin șantaj se urmărește de către denunțător obținerea unui interes nepatrimonial pentru sine sau pentru alții. Amintiți-vă că, foarte recent, acest personaj, pe treptele DNA, a declarat că a făcut un denunț împotriva mea, precizând că aș fi exercitat într-o calitate deținută anterior, aceea de prefect, anumite acte care presupun trafic de influență, abuz în serviciu și presupus luare de mită. Această acțiune a intervenit după ce, în prealabil, în spațiul public și dumneavoastră ați punctat că ministrului Carmen Dan urmează să i se facă un dosar penal. Pentru mine lucrurile astea nu sunt întâmplătoare și vreau să știți că, în niciun moment, nu am intenționat să îl fac pe acest domn erou național. S-a cerut singur erou național. Este dreptul meu ca cetățean și responsabilitatea mea ca ministru de Interne și membru CSAT să mă apăr de orice abuz împotriva mea. Este o declarație pe care acest domn a făcut-o pe treptele DNA, eu nu am fost citată la DNA, însă cred că fiecare trebuie să își asume responsabilitatea propriilor acțiuni. Eu nu am făcut altceva decât să sesizez că astfel de abuzuri pot crea un precedent periculos (...) Domnul respectiv are și responsabilitate să probeze ceea ce afirmă", declara Carmen Dan la momentul respectiv.

Ulterior, Romică Părpălea a reclamat-o pe Carmen Dan la DIICOT, susținând că aceasta a iniţiat un mecanism prin care bani publici au ajuns la un grup de persoane din Prefectura Teleorman.

„Am să demonstez procurorilor mecanismul iniţiat de Carmen Dan, la nivelul Judeţului Teleorman, prin care bani publici au ajuns în peste 92 de localităţi. Banii au ajuns la un grup de persoane din interiorul Prefecturii Teleorman şi este format din şapte, opt persoane. De ce am venit la DIICOT? Deoarece dumnealor se ocupă de grupuri infracţionale şi am venit să depun această plângere şi să prezint aceste dovezi”, spunea Părpălea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.