DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ALERTĂ - Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF, achitat în dosarul DNA: Fapta nu există

www.realitatea.net
Mircea Sandu

Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), și soția acestuia, Elisabeta Sandu, au fost achitați, joi, în primă instanță de Tribunalul București.

Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, în dosarul în care era acuzat de DNA că ar fi primit mită peste 700.000 de lei de la reprezentanţii casei de avocatură care câştigase un proces al Federaţiei. Soţia lui Sandu a fost achitată la rândul ei pentru acuzaţia de complicitate. Temeiul pentru achitare este că fapta nu există.

MINUTA:

"În baza art.396 alin.5 C.proc.pen. rap. la art. 16, alin.1, lit.a) Cod pr. penală achită pe inculpatul Sandu Mircea ( cu date ) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită prev. de art. 289 C.p. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000 ?i art. 308 C.p., cu aplic. art. 5 Cod penal, întrucât fapta nu există. În baza art.396 alin.5 C.proc.pen. rap. la art. 16, alin.1, lit.a) Cod pr. penală achită pe inculpata Sandu Elisabeta ( cu date ) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită, prev. de art. 48 C.p., rap. la art. 289 C.p. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000 ?i art. 308 C.p., cu aplic. art. 5 Cod penal, întrucât fapta nu există. În temeiul art. 404, alin.4, lit.c) Cod pr. penală dispune ridicarea măsurilor asigurătorii dispuse prin ordonan?a nr. 349/P/2012 din data de 15.06.2017, astfel cum a fost modificată la 05.04.2018 ?i 02.05.2018. În temeiul art. 275, alin.3 Cod pr. penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minută. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 08.10.2020."

Faptele de care Mircea Sandu e acuzat s-au petrecut în perioada în care acesta ocupa funcția de președinte al Federației Române de Fotbal. „Nașul” a ocupat cea mai înaltă funcție din FRF între 1990 și 2014, moment în care locul său a fost luat de Răzvan Burleanu.

La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură.

Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009. În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei”, se arată în rechizitoriul celor de la DNA.

Marţi, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal a fost trimis în judecată de DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, în legătură cu un contract privind construcţia unui centru de fotbal în Buftea.

În trecut, Mircea Sandu a fost implicat și în dosarul ce viza dezafilierea Universității Craiova, însă a fost achitați în acel caz, la fel cum s-a întâmplat și cu Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii. Atunci, cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu, dar au fost salvați de Curtea Constituțională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.