Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ mondială: Descoperire îngrijorătoare a cercetătorilor - PERICOL pentru sănătate

alerta

Un studiu efectuat la o Universitate din New York a ajuns la concluzia îngrijorătoare că în apa îmbuteliată în peturi există micro-particule de plastic. Cercetătorii au analizat eşantioane din apă comercializata în 9 ţări şi au constatat că aproape toate conţin particule de plastic mai mari decât grosimea firului de păr. Alarmată de această descoperire, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să iniţieze o cercetare legată de efectele plasticului asupra organismului uman, conform Agerpres.

Citeşte şi: Ponta SE DEZLĂNŢUIE: 'Dragnea o ALERGA pe Kovesi cu şoriciul la Vila K2...' / VIDEO

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din New York, Fredonia, au analizat probe din 250 de sticle cu apă, care au fost cumpărate din nouă ţări diferite, printre care SUA, China, Brazilia, Thailanda şi Mexic. Au descoperit că există, în medie, 10 particule de plastic pe litru, fiecare fiind mai mare decât grosimea firului de păr uman. “Am găsit în sticlă după sticla şi marcă după marca”, a declarat Sherri Mason, profesor de chimie la Universitatea de Stat din New York.

Citeşte şi: Ponta, despre DEDESUBTURILE candidaturii sale la prezidenţiale, după ruperea USL. Cum a fost SABOTAT de Liviu Dragnea / VIDEO

Companiile ale căror mărci au fost testate au declarat că fabricile lor de îmbuteliere lucrează la cele mai înalte standarde de siguranţă şi calitate. Cercetătorii spun însă că nu vor să arate cu degetul spre diferite branduri, ci să demonstreze că plasticul a devenit un material atât de răspândit în societatea noastră încât invadează apa. În prezent, nu există dovezi concrete care să demonstreze că ingerarea unor bucăţi foarte mici de plastic ar putea dăuna sănătăţii. Însă după publicarea acestui studiu, cei de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii au declarat că vor cerceta subiectul.

Citeşte şi:  Victor Ponta, dezvăluiri EXPLOZIVE despre numirea procurorilor: Cum au ajuns în funcţie Kovesi, Bica şi Tiberiu Niţu / VIDEO

Anul trecut, conducătorul cercetării a descoperit particule de plastic şi în apa de la robinet, în timp ce alte studii le-au identificat în fructe de mare, bere, sare de mare şi chiar în aer. La nivel global, problema deşeurilor de plastic este una tot mai serioasă. Potrivit Comisiei Europene, continentul nostru produce 25 de milioane de tone de deşeuri în fiecare an. Însă, mai puţin de 30% din acasta cantitate este dusă la reciclat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.