Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, dezvăluiri EXPLOZIVE despre numirea procurorilor: Cum au ajuns în funcţie Kovesi, Bica şi Tiberiu Niţu / VIDEO

kovesi bica

Fostul premier Victor Ponta a povestit cu lux de amănunte, într-un interviu acordat ŞTIRIPESURSE.RO, întreg episodul controversat al numirii procurorilor. Fostul lider PSD a mărturisit că a "cedat", la insistenţele lui Liviu Dragnea, dar şi ale Elenei Udrea, şi a numit-o pe Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA.  "Kovesi i-a dat NUP lui Iliescu, nu poţi să zici că  e anti-PSD - Asta a fost argumentul lui Dragnea", susţine Ponta.

Citeşte şi: Victor Ponta RUPE TĂCEREA, într-un interviu pentru ŞTIRIPESURSE.RO: Fostul premier DEZMITE acuzaţiile lui Vanghelie / VIDEO

"În 2013 vine chestia cu procurorii. Să lămurim adevărul istoric.

2012, după referendum, tămbălău, scandal cu UE. Titus îmi zice că nu mai vrea la Justiţie. „Titus, facem o remaniere şi ducem Justiţia la PNL”. Crin a venit cu ideea Mona Pivniceru. Mona Pivniceru s-a lăsat mai greu, dar a zis să facem cerere la CSM. CSM a refuzat cererea. Mona Pivniceru ne-a zis „dragii mei, eu nu vin”. Am  venit cu ideea următoare: Doamna Pivniceru, dacă venişi ministru, vă numim în martie pe un post la CCR. Da, băieţi. A avut încredere în noi şi şi-a dat demisia.

Nu vă luaţi după minciunile de acum. Începusem djea în parlament procedurile, tot. Avea dreptate femeia, că îşi dădea demisia şi...Trecem la pasul următor. I-am zis să rezoilvăm nebunia cu procurorul general ,cu procurorul DNA. Cine era cel mai vocal în discuţia asta Liviu. „voi nu aveţi dosare penale, nu vă interesează#

Doamna piviniceru a făcut propunere, csm aviz negativ şi Băsescu a respins tot. Băsescu a spus clar: puteşi să faceţi 100 de propuneri, eu nu accept decât Kovesi şi Morar.

Vine luna februarie. I-am zis doamnei Mona Pivniceru să se pregătească. Ştiu că am şi vorbit pe cine să punem, dar  nu mai ştiu pe cine voia Crin. I-am spus să vină cu propuneri, că doamna Pivniceru pleacă. Vine Liviu,care e mai bun politician ca mine şi spune: „Daca tot pleaca doamna Pivniceru, hai sa rezolve cu procurorii. O sa o injure, dar va sta 9 ani la CCR”.

Doamna Pivniceru ne-a spus că nu mai face propuneri. Ne-am întâlnit la K2 pt ca acolo ne intalneam urmatorii oameni: eu, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Sebastian Ghiţă, domnul Maior, domnul Coldea.

Eu nu am cum să cedez în niciun fel, trebuie să fie o chestie pe care să o explic la partid: Vreau să fie Tiberiu Niţu procuror general. El a fost propus de Mona Pivniceru prima dată. A fost coleg cu mine de facultate, nici nu ştiu dacă se cunoaşte cu Ghiţă.

Citeşte şi: Ponta îl DESFIINŢEAZĂ pe un baron IMPORTANT al PSD: ‘E un fel de RÂMĂ politică...’ / VIDEO

Băsescu renunţă la Morar, dar fără Kovesi nu se putea. Eu am încercat cu cel de la Alba sau de la Sibiu, propus de doamna Pivniceru. După care a venit cineva cu propunerea Alina Bica la DIICOT. Am spus că nu o cunosc, după care a spus Dragnea că o cunoaşte el.

Alina Bica a fost susşinută de Liviu Dragnea, propusă cred că a fost de Elena Udrea.

Liviu, pe bună dreptate, spunea: "Eu am dosar, să-l schimbăm pe Morar de acolo”. Cred că Coldea i-a spus „Codruţa e un om onest, nu o să ai probleme cu ea”. Ei erau foarte buni prieteni, cum eram şi eu cu Maior.

După care, Liviu mi-a zis: "De ce să ne expunem noi? Mona oricum pleacă la CCR. Hai la mine la birou şi mergem împreună la Mona şi o conving eu". "Hai".  Liviu, când vrea ceva, e foarte convingător. A fost sentimental. Mona nu a vrut, că nu o suportă pe Kovesi.  Se cunoşteau şi a zis că nu o propune.

(...)

M-am pus pe mine ministru interimar şi am zis că fac eu propunerile, să mă înjure pe mine toată lumea. I-am spus lui Crin. Mi-a spus: „Nu îmi cere să te susţin”. Dar Crin a fost corect: "E dreptul tău, fă-o, dar nu te susţin". Liviu a ieşit la televizor şi m-a susţinut.

(...)

Am discutat de 7 ori şi m-am enervat că toţi mă presau şi eu trebuia să semnez. M-am dus la CSM, am vrut să fac propunerile şi m-am răzgândit. Am plecat, m-am enervat. Şi atunci e adevărat ce v-a spus doamna Udrea, care a venit cu Ghiţă la mine acasă. Domnul Ghiţă e un om cu tupeu. Mi-a zis „Uite, eu îţi garantez, am vorbit cu preşedintele şi dacă faci propunerile, le acceptă pe toate trei, inclusiv pe Niţu”. Mi-a spus că Alina e o fată extraordinară. Şi atunci le-am zis faza cu premoniţia: "Primii pe care îi bagă în puşcărie sunteţi voi".

(...)

Asta a fost toată povestea. În final, a doua zi, am făcut propunerile. Eu nu am vorbit direct cu Traian Băsescu. Au fost numiţi toţi trei: Niţu, Bica şi Kovesi. Liviu Dragnea m-a susţinut pentru că a zis "Morar a făcut dosarul Referendumul, Morar mi-a făcut dosar." "Kovesi i-a dat NUP lui Iliescu, nu poţi să zici că  e anti-PSD.” Asta a fost argumentul lui. Era convins că dacă pleacă Morar şi vine Kovesi se termină cu dosarul ăla.", a povestit Victor Ponta.

Citeşte şi: Ponta, atac EXPLOZIV la adresa lui Liviu Dragnea: 'Are o obsesie...' / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.