Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ MONDIALĂ Organizaţia Mondială a Sănătăţii: 'Lumea trebuie să se pregătească de o eventuală pandemie'

coronavirus

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a făcut apel, luni, ca lumea să se pregătească pentru "o eventuală pandemie" cu noul coronavirus, caracterizând drept "foarte preocupantă (...) creşterea bruscă" de noi cazuri în Italia, Coreea de Sud şi în Iran, potrivit AFP.

"Trebuie să ne concentrăm pe izolarea (epidemiei), făcând tot posibilul pentru a ne pregăti de o eventuală pandemie", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei conferinţe de presă la Geneva.

Citește și: Un cunoscut analist îl spulberă pe Florin Cîțu: Cât de ridicol poți să fii?

Ghebreyesus a declarat că există posibilitatea declarării unei pandemii de coronavirus, dar că, momentan, nu este îndeplinit criteriul răspândirii necontrolate a virusului la nivel global, informează CNN.

„Decizia noastră de a folosi sau nu acest cuvânt (pandemie, n. red.) se bazează pe o evaluare continuă a zonelor geografice afectate de virus, de severitatea afecţiunii pe care o produce şi impactul pe care îl are asupra societăţii în ansamblul său”, a spus directorul OMS, Tedros Ahanom Ghebreyesus.

Citește și: Senzațional! Adrian Streinu Cercel: Dacă vedeţi cum arată spaţiul e ca de rachetă cosmică

Şeful OMS a informat că fiecare ţară este afectată în mod diferit de acest virus, motiv pentru care fiecare ţară ia decizii diferite în încercarea de a opri răspândirea acestuia. El spune că este nevoie ca măsurile să fie regândite şi adaptate.

Oficialul a mai spus că, în acest moment, utilizarea termenului de „pandemie” ar produce inutil panică la nivel mondial.

Citește și: Atac de ultimă oră la USR: Rareori am văzut ceva mai josnic, mai politicianist și mai dezgustător!

„Această creştere a bruscă a noilor cazuri este cu siguranţă îngrijorătoare. Dar am tot vorbit despre necesitatea de a ne baza pe lucruri concrete, iar folosirea acestui cuvânt nu ar face decât să producă panică”, mai spune șeful OMS.

Pe site-ul său, OMS defineşte astfel noţiunea de pandemie: "Vorbim de pandemie în cazul propagării la nivel mondial a unei noi maladii. (...) Impactul sau gravitatea tind să fie mai ridicate în cazul unei pandemii, în parte cauzată de proporţia mai importantă a populaţiei fără nicio imunitate preexistenţă împotriva virusului".

Citește și: Un cunoscut analist îl spulberă pe Florin Cîțu: Cât de ridicol poți să fii?

Noul coronavirus a ajuns luni în patru noi ţări din Orientul Mijlociu, Kuwait, Bahrain, Irak şi Oman, anunţând primele cazuri de persoane infectate cu virus şi precizând că acestea se întorceau din Iran, ţara vecină care a înregistrat 12 decese.

În Kuwait, ministrul Sănătăţii a anunţat că trei persoane au fost testate pozitiv cu virus: un cetăţean kuweitian în vârstă de 53 de ani, un saudit în vârstă de 61 de ani şi un apatrid în vârstă de 21 de ani. Toate reveneau din oraşul iranian Machhad (nord-est).

Citește și: Senzațional! Adrian Streinu Cercel: Dacă vedeţi cum arată spaţiul e ca de rachetă cosmică .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.