Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO – Alertă nucleară în SUA: o instalație de arme nucleare a fost închisă din cauza incendiilor puternice

ap news
incendiu sua

O serie de incendii de vegetație au afectat Texas Panhandle (SUA) miercuri dimineața, ducând la evacuări, întrerupând curentul la mii de oameni și forțând închiderea – pentru scurt timp – a unei instalații de arme nucleare, deoarece vânturile puternice, iarba uscată și temperaturile neobișnuit de calde au alimentat flăcările, relatează AssociatedPress News.

Guvernatorul republican, Greg Abbott, a emis o alertă de „dezastru” (pentru 60 de județe), deoarece cel mai mare incendiu, Smokehouse Creek Fire, a crescut în intensitate și a mistuit tot pe sute de km pătrați.

Principala instalație care dezasambla arsenalul nuclear al Americii a întrerupt operațiunile marți seara, dar a declarat că este deschisă pentru lucru normal miercuri.

Autoritățile nu au spus ce ar fi putut cauza incendiul, care a pârjolit slab populate, situate în mijlocul câmpiilor întinse.

Ce spune uzina

Uzina Pantex, la nord-est de Amarillo, a evacuat personalul neesențial de pe amplasament marți seara dintr-o „abundență de precauție”, a declarat Laef Pendergraft, purtătorul de cuvânt al Biroului de producție al Administrației Naționale de Securitate Nucleară din Pantex, în timpul unei conferințe de presă, adăugând că pompierii au rămas în caz de urgență. Fabrica, de mult timp principală bază din SUA pentru asamblarea și dezasamblarea bombelor atomice, și-a finalizat ultima bombă nouă în 1991 și a demontat mii de atunci.

Pantex a postat pe Twitter miercuri dimineața că unitatea „este deschisă pentru operațiuni normale în ture de zi” și că tot personalul trebuie să se prezinte la serviciu conform programului lor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.