Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTA ONU - Pandemia cu COVID-19 afectează miliarde de adulţi şi copii care nu au acces la apă şi alimente

ONU

Pandemia de coronavirus creează riscuri pentru miliarde de oameni care nu se pot spăla pe mâini în mod corespunzător şi pentru sute de milioane de copii care trebuie să se descurce fără mesele de prânz primite la şcoală, deoarece instituţiile de învăţământ sunt închise, au alertat vineri Naţiunile Unite, după cum relatează EFE, DPA şi AFP, citate de Agerpres.

Deşi se ştie că igiena mâinilor este o armă-cheie împotriva COVID-19, trei miliarde de oameni din întreaga lume nu au acces adecvat la apă sau săpun pentru spălarea mâinilor, conform datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), agenţie a ONU, şi de Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF).

De asemenea, Programul alimentar mondial al ONU (PAM) a evidenţiat că peste 860 de milioane de copii şi tineri nu mai merg în prezent la cursuri din cauza pandemiei. Din acest motiv, aproximativ 300 de milioane de copii din clase primare sunt privaţi de mesele şcolare de care ei depind, a declarat o purtătoare de cuvânt a PAM, Elisabeth Byrs, într-o conferinţă de presă la Geneva.

Sunt afectaţi în special copiii din Africa, unde şcoala le asigură adesea singura lor masă pe zi, scrie AFP.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU .

Guvernele unor ţări bogate, cum sunt Statele Unite, Canada, Regatul Unit sau Franţa, au pus în aplicare mecanisme speciale pentru a se asigura că cei mai săraci elevi beneficiază de hrană.

Dar situaţia este cu atât mai precară pentru copiii care trăiesc în ţări afectate de sărăcie extremă, conflict armat şi ale căror sisteme de sănătate sunt slabe sau aproape inexistente.

În aceste ţări, unde mesele şcolare reprezintă aproximativ 10% din veniturile multor familii, PAM organizează alternative, care includ livrări de alimente la domiciliu, bani sau tichete de masă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.