Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Parașutistul american rănit într-un exerciți militar la Boboc va fi dus cu un elicopter la Spitalul Militar Bucureşti

breaking news stiripesurse.ro

Un paraşutist american de 29 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral în urma unei acţiuni de noapte de pe aerodromul de la Boboc, în cadrul unui exerciţiu multinaţional, acesta urmând să fie transferat, vineri, cu un elicopter la Spitalul Militar Bucureşti, conform Agerpres.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, DEZLĂNȚUIT total la adresa lui Klaus Iohannis: 'România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician - creație de laborator'

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Adriana Bunilă, militarul american a fost adus, vineri dimineaţă, cu o ambulanţă la secţia UPU a unităţii medicale.

"În urma unui exerciţiu de paraşutare pe timp de noapte, acesta a fost rănit. La prima evaluare medicală, militarul a suferit un traumatism cranio-cerebral, analiza computerului tomograf indicând că nu ar fi vorba şi de alte leziuni", a declarat, pentru AGERPRES, Bunilă.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că medicii au decis transferul acestuia cu un elicopter militar la Spitalul Militar din Bucureşti.

Exerciţiul Swift Response 2019, care se desfăşoară în perioada 11-24 iunie pe teritoriul României, Bulgariei şi Croaţiei, conexat cu exerciţiul Saber Guardian 2019, are ca principal obiectiv demonstrarea utilizării strategice a Forţei de Reacţie Globale (Global Response Force - GRF) şi validarea capacităţii Comandamentului European American de a trimite forţe de reacţie rapidă în zonele dorite, prin creşterea interoperabilităţii trupelor aeropurtate ale partenerilor NATO.

Pe teritoriul României, aerodromul militar Boboc şi zona împădurită delimitată de localităţile Sărata Monteoru, Izvoru, Haleş, Tisău, Pietroasele şi Nenciuleşti vor fi principalele scene ale exerciţiului, unde vor fi dislocaţi aproximativ 1.300 de militari şi peste 30 aeronave militare din patru ţări (România, Germania, Olanda şi Statele Unite ale Americii).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.