Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Parlamentul a dat undă verde amânării plăţii chiriilor pe perioada stării de urgenţă. PNL NU a votat legea

Facebook
camera deputatilor plen

Deputații au adoptat proiectul de lege care prevede amânarea la cerere, fără plata de dobânzi și penalități, de la plata chiriei pe perioada stării de urgență provocată de pandemia de COVID-19.

Au fost 240 voturi pentru, 70 împotrivă, 7 abțineri.

Proiectul de lege, supus dezbaterii și votului online, a avut ca obiect de reglementare amânarea la cerere, fără plata de dobânzi și penalități, de la plata chiriei pentru folosința imobilelor înregistrate ca sedii, puncte de lucru sau locuințe pentru operatori economici, practicanți ai profesiilor liberale, entitățile juridice de drept privat, a căror activitate a fost întreruptă sau restrânsă semnificativ și persoane fizice afectate economic direct sau indirect în perioada de aplicare a stării de urgență.

Printre principalele prevederi ale legii:

- dacă s-a întrerupt activitatea sau veniturile au fost mai mici cu 15% în martie față de media ultimului an pot amâna la cerere făra penalități plata chiriei pe perioada stării de urgență, plus încă o luna.
- chiria nu se mai impozitează
- decontatarea de la stat de maxim 10.000 de lei pentru operatorii economici si 2.000 de lei pentru persoanele fizice

Citește și: Pneumolog garantează că apa și sarea ajută în lupta cu coronavirus: Cum ne sterilizăm căile respiratorii / VIDEO

Deputatul liberal, Pavel Popescu, a anunțat, în timpul dezbaterilor din plen, că PNL nu va vota „legea populistă a PSD”.

„Iresponsabilitatea PSD riscă să ducă România într-o polarizare care nu își are loc. Câștigați câștig electoral într-o perioadă de criză”, a spus liberalul către social-democrați.

PSD, PMP, UDMR, USR au anunţat că sunt în favoarea proiectului, considerând că "vine în sprijinul celor afectaţi de pandemie"

Proiectul a fost iniţiat de parlamentarii PSD Alfred Simonis, Şerban Nicolae şi Paul Stănescu.

Ședinţă de plen a Camerei Deputaţilor s-a desfăşurat cu prezenţa anumitor deputaţi - lideri ai grupurilor parlamentare, iniţiatori ai proiectelor, preşedinţi ai comisiilor de specialitate şi parlamentari nominalizaţi să ia cuvântul.

Camera Deputaților este for decizional pe acest proiect de lege, urmând să fie trimis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Senatul a adoptat inițiativa legislativă pe 31 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.