Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Pericol de EXPLOZIE în Breaza: A început EVACUAREA MASIVĂ a populației / UPDATE

Ultima Ora breaking news

UPDATE 15 trenuri de călători sunt oprite la ora 20 în gările de pe Valea Prahovei - Comarnic, Câmpina, Valea Largă, Sinaia, Azuga, Buda, Floresti Prahova, Bușteni - din cauza evenimentului feroviar din zona Haltei Breaza.

Incendiul care a izbucnit, marţi, la un vagon al unui tren de marfă încărcat cu nitrat de amoniu a fost lichidat după o intervenţie care a durat peste două ore, localnicii care au fost evacuaţi urmând să revină la casele lor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, în containerul în cauză au fost depistaţi trei saci a câte 600 de kilograme de încărcătură, care erau topiţi.

Un număr de 56 de persoane au fost evacuate pe o rază de un kilometru, după ce dintr-un vagon încărcat cu nitrat de amoniu al unui tren de marfă aflat în gara Breaza Nord a început să iasă fum.

Acestea au fost duse cu microbuze şi autospeciale ale inspectoratelor Bucureşti-Ilfov, Braşov, Dâmboviţa şi IGSU la sala de sport din localitate în vederea cazării, iar acum urmează să revină la casele lor.

UPDATE

Populaţia din Breaza a fost evacuată, marţi seară, pe o rază de un kilometru în zona gării unde se află trenul încărcat cu nitrat de amoniu al cărui vagon fumega, pompierii deschizând containerul şi acţionând pentru inundarea acestuia, incendiul fiind localizat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, 56 de persoane au fost evacuate pe o rază de un kilometru, acestea fiind duse cu microbuze şi autospeciale ale inspectoratelor Bucureşti-Ilfov, Braşov, Dâmboviţa şi IGSU la sala de sport din localitate în vederea cazării.

Containerul care fumega a fost deschis iar pompierii au acţionat pentru inundarea acestuia.

Incendiul a fost localizat iar vagonul în cauză a fost decuplat, astfel că nu mai este pericol de explozie, a precizat sursa citată.

IGSU informează că peste 70 de pompieri intervin la Breaza, în sprijinul celor din Prahova intervenind şi cei de la ISU Braşov.

UPDATE

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, pentru News.ro, că la acest moment este situaţia de la Breaza, unde dintr-un vagon încărcat cu azotat de amoniu al unui tren de marfă s-a scurs substanţă chimică şi a ieşit fum, este sub control.

El a precizat că populaţia este evacuată preventiv pe o rază de 800 de metri, fiind greu de estimat la această oră despre câţi locuitori este vorba.

"Situaţia la acest moment este sub control. La Ministerul de Interne a fost constituită o celulă de criză, iar la faţa locului operaţiunile sunt coordonate de inspectorul şef al ISU şi de prefectul judeţului Prahova", a spus Arafat.

La rândul său, prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, a spus că până la această oră a fost evacuată populaţia pe o rază de 500 de metri, fiind vorba de câteva zeci de persoane care sunt duse cu microbuzelela o sală de sport din localitate.

"Situaţia este sub control acum, nu mai iese fum, nu este flacără deschisă. La venirea noastră ieşea fum. Acum nu sunt probleme deosebite, sperăm să terminăm acţiunea în câteva ore, astfel încât populaţia să se poată întoarce în locuinţe", a spus prefectul.

Ea a precizat că la această oră pompierii intervin cu autospecialele pentru răcirea vagonului.

UPDATE

Zeci de persoane care au fost evacuate, marţi seară, din zona gării Breaza Nord din cauza unui vagon încărcat cu nitrat de amoniu din care iese fum şi vor fi duse cu ambulanţele SMURD şi cu microbuze într-un loc sigur.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, 55 de pompieri acţionează la faţa locului, 42 de persoane fiind evacuate din case.

Acestea vor fi transportate cu ambulanţe SMURD şi cu microbuze de la ISU Prahova, ISU Dâmboviţa şi ISU Braşov la sala de sport din Breaza, informează sursa citată.

Pompierii care intervin cu cinci autospeciale cu apă continuă să acţioneze pentru răcirea vagonului, care ulterior va fi deschis pentru a se pulveriza apă şi în interior.

UPDATE

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a spus că la această oră patru trenuri aflate în circulaţie la momentul închiderii traficului feroviar sunt oprite în gările Comarnic, Valea Largă şi Câmpina. Dintre acestea, trei erau cu destinaţia Bucureşti.

Ea a precizat că garnitura care transporta azotat de amoniu aparţine CFR Marfă, este formată din 26 de vagoane şi plecase de la Târgu Mureş, cu destinaţia Ploieşti Triaj.

Citește și: Senatul a spus „DA” la split TVA! Reacția lui Traian Băsescu

Conform unei fişe cu date de securitate privind azotatul de amoniu realizată de Combinatul Azomureş, îngrăşământul în sine nu este combustibil, dar poate întreţine combustia chiar şi în absenţa aerului.

La cca.170°C se topeşte, descompunându-se relativ lent în amoniac şi acid azotic.

"La peste 200 °C descompunerea este rapidă şi dacă nu se iau măsuri imediate de răcire prin stropire cu o cantitate maxim posibilă de apă (inundare efectivă), reacţia de descompunere poate deveni o reacţie în lanţ, produşii de descompunere (oxizii de azot) catalizând reacţia care se poate transforma în orice clipă în explozie. Îngrăşământul poate să se aprindă şi să ardă la temperaturi mari (peste 400 °C) cu descompunere simultană în oxizi de azot, descompunere care se poate transforma în explozie în cazul contaminării cu materiale incompatibile precum combustibili (benzină, motorină), lubrifianţi (vaseline, uleiuri), pulberi metalice şi alte materiale", se arată în fişa Azomureş.+

Citește și: VIDEO/S-au făcut de râs! Tinerii liberali au dat-o rău de tot în bară

UPDATE Conform purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, trenul este în staţia Gura Beliei.

UPDATE Cel puțin 30 de persoane au fost evacuate deja, între acestea aflându-se și personalul CFR din gara Breaza. Mai multe garnituri de trenuri, de marfă și de persoane, au fost orpite în gările din Ploiești și Sinaia. Peste 50 de pompieri acționează la fața locului.

Știrea inițială

E pericol de explozie în Breaza! Pompierii prahoveni intervin, marţi seară, în gara Breaza Nord, pentru asigurarea măsurilor specifice la un vagon încărcat cu nitrat de amoniu din care iese fum, populaţia urmând să fie evacuată pe o rază de aproximativ 800 de metri.

În zona gării a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru scoaterea de sub tensiune a liniei de alimentare. Initial, trei echipaje de stingere au intervenit, ulterior numărul acestora dublându-se.

Citește și: Instituția care oferă cele mai mari salarii din țară și-a triplat numărul de angajați! Fiica președintelui, printre salariați!

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova Raluca Vasiloae, garnitura este formată din 25 de vagoane, iar dintr-unul dintre acestea, care este amplasat la mijlocul trenului, iese fum în partea sus.

La ora transmiterii acestei ştiri pompierii acţionează pentru răcirea vagonului.

Traficul feroviar în zonă este întrerupt.

Citește și: PRO TV a încasat-o bine de tot! Din ce motiv a fost amendată televiziunea din Pache – suma este considerabilă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.