Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - PMP cere comisie parlamentară de anchetă pentru presupusele fraude de la alegerile din Sectorul 1 şi Sectorul 5

arhiva personala
Lucian Iliescu

Senatorul PMP Lucian Iliescu, fost candidat la Primăria Sectorului 5, face publică o solicitare adresată președintelui Senatului, Robert Cazanciuc, și Biroului permanent al Senatului, liderilor de grup ai partidelor politice, tuturor senatorilor din Senatul României în vederea constituirii unei comisii parlamentare care să ancheteze presupusele fraude ale alegerilor din Sectorul 5 și Sectorul 1 al Capitalei.

"Vă adresez prezenta solicitare întrucât, în urma alegerilor organizate în data de 27.09.2020, au existat multiple suspiciuni temeinice care vizează corectitudinea desfășurării procesului electoral. În acest sens, reprezentanți ai mai multor formațiuni politice au depus sesizări către Biroul Electoral de Sector, Biroul Electoral Municipal și către Biroul Electoral Central, pentru a semnala neregulile desfășurate in timpul procesului de votare cât și după încheierea acestuia.

În spațiul public au apărut informații care vizau fraudarea alegerilor prin practici grosolane de cumpărare a unor voturi. Există suspiciuni că în anumite centre de votare s-au dat bani între 200 şi 500 ron/vot. În zona şcolii 127 din str. Munţii Carpaţi (Târgul Pucheni) s-au distribuit anterior votului „proiecte” constând în zahăr, ulei, făină şi 100 lei pentru „studiu de fezabilitate al proiectului”. Deasemenea sunt suspciuni de fraudă prin practici asemănătoare și în zonele: Livezilor, Zetari, Iacob Andrei, Calea Ferentari, în spatele Pieței Rahova, Magurele, Vadu Nou, Baciului, Petrache Poenaru respectiv Centrele de Votare: nr.2, 125, 127, 134, 136, 147,148, Școala George Calinescu, Gradinița 244, Școala Mircea Santimbreanu, Grădinița Paradisul Verde, unde în zilele anterioare procesului de votare s-au întocmit liste de persoane cu drept de vot de către unii „capi ai lumii interlope”, care au fost tranzacționate în schimbul banilor.

Astfel, vă propun să fiți alături de mine în acest demers privind oportunitatea înființării unei comisii parlamentare de anchetă privind presupusele fraude la alegerile locale desfășurate în Sectorul 5 și Sectorul 1 al Capitalei. Totodată sunt câteva întrebări care necesită răspuns:

1. Poliția și-a făcut datoria sau nu?

2. Legislația electorală este bună sau nu?

Parlamentul reprezintă o instituție credibilă care, printre altele, are și această atribuție de a demara anchete prin intermediul comisiilor parlamentare.

Pe această cale vă solicit sprijinul pentru a stopa aceste practici ilegale astfel încât să nu se mai repete la viitoarele alegeri", se arată în solicitarea senatorului PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.