Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Preşedintele ÎCCJ a convocat şedinţă pentru sesizarea CCR pe legea de eliminare a pensiilor de serviciu

Inquam Photos / Octav Ganea
corina corbu

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, a convocat pentru miercuri, 29 ianuarie, la ora 18.00, secţiile unite ale ÎCCJ, pentru formularea sesizării Curţii Constituţionale pe legea votată azi de Parlament, prin care se elimină pensiile de serviciu ale magistraţilor.

Pensiile speciale pentru mai multe categorii urmează să fie eliminate, după ce Camera Deputaților a adoptat, marți, decizional, un proiect de lege în acest sens. Printre categorii se numără parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri. Indemnizațiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor și polițiștilor.

Potrivti art.15, alin. (1) al Legii 47/1992, "Curtea Constituţională se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor înainte de promulgarea acestora, la sesizarea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a Guvernului, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Avocatului Poporului, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori."

Potrivit art. 25 din Legea 304/2004, "Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se constituie în Secţii Unite pentru: (...)  c)sesizarea Curţii Constituţionale pentru controlul constituţionalităţii legilor înainte de promulgare."

Vezi AICI reacţie preşedintelui CSM la adoptarea legii privind eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.