Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - PSD ar putea vota 'Klaustrofobia' dacă 'specialiștii' aduc argumente

psd

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat luni seară, la Digi24, că nu este luată încă decizia finală ca parlamentarii formațiunii să nu voteze prelungirea stării de alertă și că PSD își poate „reconsidera poziția” doar dacă vin specialiștii cu argumente, nu politicienii.

„Este o decizie neluata. Vom avea un CEX saptamana viitoare”, a spus Lucian Romașcanu la Digi24. Purtătorul de cuvânt al PSD a adaugat că liderul interimar PSD Marcel Ciolacu „a nuantat” in mesajul de luni pozitia partidului despre prelungirea starii de alerta: „Daca specialistii vin cu argumente, ne putem reconsidera aceasta pozitie”. „Acum nu este nicio dovada in sprijinul prelungirii starii de alerta”, a indicat Romașcanu. „Am iesit cu declaratia crezand ca trezim la realitate Ministrul Sanatatii. Nu se poate sa anunte pe 14 seara ca vor prelungirea. Macar cu o saptamana inainte”, a mai declarat social-democratul.

Marcel Ciolacu a spus recent că se consultă cu Raed Arafat. Secretarul de stat a spus luni seară că el susține necesitatea prelungirii stării de alertă.

Mesajul integral transmis luni, la prânz, de Marcel Ciolacu:

„PSD nu mai vrea continuarea Klaustrofobiei ca model de guvernare a țării! Ministrul Sănătății vrea să ne țină și după 15 iunie în stare de alertă, deși nu ne prezintă vreun argument solid pentru asta. Nici nu are cum fiindcă nu este expert în epidemiologie, ci mai degrabă în măști vândute fără bon fiscal, la farmacia familiei.

De trei luni, Nelu Tătaru face doar exerciții de imagine. S-a lăudat, de fapt, cu munca primarilor și președinților de consilii județene care au dus greul luptei cu pandemia. În vremea asta, la ministerul Sănătații se trăgea tun după tun cu licitații aranjate pentru firmele de casă ale PNL.

Românii au demonstrat însă că sunt mai #responsabili decât guvernanții și au înțeles că trebuie să se protejeze. Nu mai e nevoie de amenzi și stare de alertă chiar dacă Guvernul își dorește asta cu disperare. Bănuim de ce: este paravanul perfect pentru toată clientela PNL să-și continue marile afaceri pe bani publici!

#PSD nu e dispus să mai înghită balivernele miniștrilor liberali. Guvernanții nu mai au nici legitimitatea să ne dea lecții despre cum să ne protejăm în fața coronavirusului după episodul scandalos din clădirea Guvernului, unde Orban și camarila PNL chefuiau cu whisky și trabucuri. Doar specialiștii în sănătate publică trebuie sa spună clar țării ce fel de măsuri trebuie luate mai departe.

După 15 iunie, este timpul să punem punct modelului liberal de a administra o țară doar cu amenzi, amenințări și restricții. Să terminăm cu #Klaustrofobia, să ne gândim cum relansăm România! #GuvernulVID”.

Ce a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, duminică seară

După starea de urgență, România a intrat din 15 mai în stare de alertă pentru 30 de zile. Pe 15 iunie, starea de alertă se termina și odată cu ea toate restricțiile și amenzile dispar. Însă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat duminică seara, la B1TV, că este greu de crezut că din 15 iunie va fi libertate totală și că în opinia sa va fi prelungită starea de alertă. „Nu cred că situația va fi astfel încât să nu prelungim starea de alertă”, a spus ministru. El a precizat că se bazează pe numărul noi de cazuri care apar zilnic și că „încă apar focare noi, ca la spitalul din Slatina”, a declarat Nelu Tătaru.

"Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru, duminică seara, într-o intervenţie telefonică la B1TV.

Citește și: SURSE - Miza ascunsă a moțiunii de cenzură: PSD se teme de o migrație a aleșilor locali .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.