Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Răsturnare de situaţie: Nicuşor Dan face anunţul care salvează Alianţa USR-PLUS

Inquam Photos / Manases Sandor
usr nicusor dan

Nicuşor Dan anunţă că a găsit soluţia pentru a salva Alianţa USR-PLUS, după ce Biroul Electoral Central a respins alianţa electorală pe motiv că Nicuşor Dan ar figura încă în acte ca preşedinte al USR, în locul lui Dan Barna.

"Am gasit, impreuna cu echipa juridica (aceeasi din 2016), solutia care sa imi permita sa contrasemnez in mod legal protocolul Aliantei USR PLUS.

Nu garantez ca, in urma semnaturii mele pe protocol, contestatia Aliantei USR PLUS va fi admisa.

Fac insa tot ce tine de mine, in situatia data, ca o optiune electorala imbratisata de o parte a populatiei, sa poata fi prezenta pe buletinele de vot in 26 mai", scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

Citește și: Alimentele noastre, pline de pesticide! Semnal de alarmă tras de Comisia Europeană

USR şi PLUS au anunţat joi că BEC a respins, "în mod abuziv", cererea de înscriere în competiţia pentru alegerile europarlamentare a Alianţei 2020 USR-PLUS, sub pretextul că Dan Barna şi Dacian Cioloş nu ar figura ca preşedinţi ai partidelor pe care le conduc în Registrul partidelor politice.

Biroul Electoral Central este compus din 16 membri - 5 judecători de la ÎCCJ, aleşi prin tragere la sorţi, 3 reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente şi 8 reprezentanţi ai partidelor care au cel puţin un europarlamentar. Surse din cadrul BEC au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că toţi cei cinci judecători au votat împotriva Alianţei USR-PLUS, inclusiv Geanina Arhir, judecătoare care a făcut parte din completul care l-a condamnt anul trecut pe Dragnea. În favoarea alianţei au votat doar reprezentanţii PNL, Pro România, PLUS şi un reprezentant al AEP. Votul final a fost de 11 la 4.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a anunţat că va ataca la ÎCCJ decizia Biroului Electoral Central. Ţinând însă cont de faptul că toţi cei cinci judecători din BEC au votat împotriva alianţei, este puţin probabil ca alţi judecători de la ÎCCJ să aibă altă opinie.

Citește și:  Ce trebuie să ştii despre gripă şi răceală: Secretele care nu s-au spus până acum .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.