Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - România și alte opt țări europene, declarație comună: Îngrijorare față de acțiunile Rusiei și Belarusului

infonews.ge
steag Rusia UE

Miniștrii apărării din nouă țări din estul și centrul Europei își exprimă îngrijorare față de acțiunile Rusiei și Belarusului din apropierea granițelor UE. Declarația comună a fost făcută la finalul reuniunii B9 care s-a desfășurat joi și vineri la București.

La reuniune au participat miniștrii Apărării din Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România și Republica Slovacă. Ei s-au reunit în formatul B9 pentru consultări, cooperare și coordonare, în vederea consolidării securității și apărării țărilor participante.

„Am subliniat faptul că NATO și UE se confruntă cu amenințări și provocări din toate direcțiile strategice și ne-am exprimat îngrijorarea și solidaritatea deplină cu Polonia, Lituania și Letonia, confruntate cu atacul de natură hibridă al regimului totalitar din Belarus, la granița NATO și UE. Subliniem, de asemenea, unitatea statelor B9 și salutăm coerența la nivel aliat și european privind aceste acțiuni hibride în desfășurare”, scrie în declarația semnată de cei nouă minștri.

Participanții au discutat și despre acțiunile Rusiei în apropierea flancului estic al NATO.

„Ne-am exprimat îngrijorarea față de acțiunile Rusiei de-a lungul flancului estic al Alianței, în mod special în ceea ce privește desfășurarea de trupe la granița cu Ucraina. Subliniem unitatea formatului București 9 și sprijinul deplin pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO, astfel încât Alianța să poată asigura securitatea și integritate teritorială a tuturor membrilor săi, de la Marea Baltică și până la Marea Neagră. Considerăm că o parte importantă a acestui proces o reprezintă implementarea deplină și în termenele agreate a noului construct aliat și a conceptelor aferente, precum și modernizarea structurii de forțe a NATO”, mai scrie în declarația miniștrilor din cadrul B9.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.