Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ România va fi noua rută a refugiațiilor: Țara noastră va fi luată cu asalt

imigranti refugiati

Ultimul anunţ al oficialilor europeni pune pe jar România. Ranko Ostojic, ministrul croat de interne a declarat că agenţia Frontex a anunţat că refugiaţi ar putea alege noi rute de a intra în Europa, prin România şi Bulgaria.

Citeşte şi: Cel mai cunoscut senator al României, laude pentru Klaus Iohannis și Gabriel Oprea

Croaţia merge pe urmele Macedoniei şi introduce noi măsuri pentru migranţii care intră în Europa prin Balcani. Ostojic a declarat că migranţii care intră în Croaţia vor trebui să aibă de acum înainte un document semnat care să specifice dacă vor să ceară azil în Germania sau Austria. Ministrul a avertizat ca deciziile privind migranţii luate până în prezent au dus la deschiderea a noi rute de intrare în UE, arătând în acest context că Frontex ar fi precizat că România şi Bulgaria reprezintă două posibile noi rute. Autorităţile de la Viena au anunţat de asemenea miercuri că numărul celor care vor primi azil în Austria va fi redus treptat până în 2019. În 2016, 37 500 de persoane vor primi azil, mai puţin decât în 2015, în timp ce până în 2019 Austria încearcă să reducă numărul la 25 000.

Citeşte şi: Bucureştiul va fi ocupat duminică: Zeci de mii de oameni ies în stradă

Sebastian Kurz, ministrul austriac de Externa a declarat ca această decizie "ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru autorităţile de la Bruxelles. Am fost obligaţi să luăm o decizie la nivel naţional, pentru că nu există încă o soluţie europeană. Cred că şi alte ţări trebuie să ia astfel de decizii la nivel naţional, pentru a nu fi copleşite." Autorităţile de la Viena au anunţat săptămâna trecută că nu va mai da voie migranţilor să călătorească spre nord, pe teritoriul său, spre Germania, scrie mediafax.ro.

Citeşte şi: Raed Arafat îi răspunde dur unui fost ministru: 'Visează când spune asta'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.