Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Românii au intrat cu forța în cimitirul din Valea Uzului! Jandarmii încearcă să evite un conflict major româno-maghiar

valea uzului romani

Zeci de români au pătruns, joi, cu forța, în cimitirul eroilor din Valea Uzului (Harghita), unde maghiarii au făcut un lanț uman, potrivit Antena 3. Cordonul de siguranță al jandarmeriei a fost spart și forțele de ordine fac eforturi să împiedice declanșarea unui conflict fizic între românii și maghiarii aflați la fața locului.

Sunt aproximativ 200 de jandarmi prezenți.

Se adresează injurii între români și maghiari, anunță Antena 3.

Românii  canta imnul Romaniei și s-a aruncat cu steaguri.

Peste 1000 de maghiari au format, joi, un lanț uman în fața Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a nu permite accesul la manifestările care urmează să fie organizate de Ziua Eroilor de mai multe asociații românești, până la reglementarea situației create în jurul acestui cimitir, informează MEDIAFAX.

  • „Sunt cel puțin 1.000 de persoane din zona Ciucului, dar și din Covasna, este o acțiune de solidaritate și de veghe în jurul gardului Cimitirului din Valea Uzului, pe terenul adiacent al drumului care se află în domeniu public al județului Harghita. Este un lanț uman, suntem atât de mulți oameni încât nici nu trebuie să ne ținem de mâini, stăm unii lângă alții doar la intrarea în cimitir. Așteptăm și vedem ce se întâmplă. Prin acțiunea noastră dorim să nu aibă loc în cimitir evenimente până nu se reglementează situația, mai ales la nivelul ministerelor Apărării din România și Ungaria, care au semnat un acord privind cimitirele militare”, a spus Korodi.

Printre cei prezenți se numără parlamentari și primari ai UDMR, dar și simpli cetățeni.

 

Liderii UDMR descriu INCIDENTELE: 'A fost ceva de nedescris în cuvinte, au venit sute de români, foarte mulți ultrași de la galerii de fotbal, la înaintare'

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.