Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Sute de oameni sunt EVACUAȚI: Digul Oltului e aproape să se rupă / UPDATE

dig inundatii

UPDATE

Aproape o sută de pompieri, jandarmi şi poliţişti intervin, miercuri seară, pentru evacuarea a trei sute de săteni din localitatea Căpeni, judeţul Covasna, unde există risc de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe Olt. Trei persoane imobilizate la pat au fost transportate cu ambulanţele la spital, scrie news.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, peste 40 de pompieri militari, 25 de pompieri civili, 25 de jandarmi şi 4 poliţişti intervin, miercuri seară, pentru evacuarea celor trei sute de localnici din Căpeni ale căror locuinţe sunt în pericol din cauza riscului de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe Olt.

De asemenea, echipele de intervenţie evacuează animale mici şi aşteaptă sosirea camioanelor şi microbuzelor de sprijin de la Mureş şi Bacău.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, au fost evacuate şi trei persoane imobilizate. Acestea au fost transportate cu ambulanţe la spitalul din Baraolt.

Localnicii care nu se pot adăposti la rude sunt duşi la căminul cultural şi la sala de sport.

UPDATE

De asemenea, reprezentanţii IGSU au anunţat că la nivelul ISU Covasna au fost suplimentate efectivele de salvatori, care se deplasează în satul Căpeni cu autospeciale şi mijloace de transport, în sprijinul populaţiei şi autoritatilor din localitatea Baraolt.

”Din ordinul IGSU au fost mobilizate două microbuze şi două autocamioane de la ISU Mureş, respectiv un microbuz şi un autocamion de la ISU Bacău, care să sprijine acţiunile de evacuare”, anunţă IGSU.

Persoanele vor fi cazate temporar la sala de sport şi la căminul cultural din localitate.

Citește și: Lovitură grea pentru șoferi: Câți bani vor scoate din buzunar pentru taxa auto în 2018

Știrea inițială

Aproximativ 300 de persoane din satul Căpeni, din judeţul Covasna, urmează să fie evacuate din cauza probabilităţii crescute de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt.

"Probabilitate crescută de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt, în comuna Baraolt, sat Căpeni. La nivel local s-a dispus evacuarea preventivă a aproximativ 300 de persoane din 130 de locuinţe", anunţă IGSU, care face apel către toţi cetăţenii din satul Căpeni să manifeste înţelegere şi să pună imediat în aplicare măsurile dispuse de autorităţi.

Citește și: Acum s-a aflat! Cui i-a trimis bani milionara Israela Vodovoz, cu doar o săptămână înainte de a muri

Evacuarea populaţiei se pune în aplicare prin dispoziţie a primarului, scrie news.ro.

Decizia a fost luată de autorităţile locale şi de prefectul judeţului, de comun acord cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza informaţiilor primite de la specialiştii în gospodărirea apelor.

"Potrivit datelor furnizate există posibilitatea ca digul de protecţie din zonă să cedeze înainte de traversarea în totalitate a viiturii, care este prognozată pe o durată de circa 10 ore", precizează IGSU.

Citește și: O fabrică belgiană, care exporta carne STRICATĂ în Europa de Sud-Est, ÎNCHISĂ! Ce spune ANSVSA despre prezența produselor pe piața din România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.