Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodorovici anunţă OFICIAL să a cerut demiterea şefului ANAF

teodorovici

Ministrul de Finanțe a anunțat, joi, că i-a cerut premierului revocarea din funcția de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a lui Ionuț Mișa, urmând că Viorica Dăncilă să ia o decizie. Teodorovici a spus că a trimis și o variantă de înlocuitor, dar fără a preciza nume.

"Am solicitat doamnei premier revocarea din funcția de președinte al ANAF a domnului Ionuț Mișa. Anul 2019 este un an cu foarte multe provocări în zona economică, iar ANAF ca principală poate instituție publică din România trebuie să își schimbe radical compartamentul în economie. În primul rând schimbarea mentalității, trebuie să denostreze că are un comportament echitabil, onest față de persoanele juridice", a declarat ministrul Finanțelor, potrivit Mediafax.

CITEŞTE ŞI: SURPRIZĂ: Ciocolata, mai eficientă împotriva răcelii decât medicamentele

Eugen Teodorovici a precizat că premierul va analiza solicitarea sa de revocare din funcție a lui Ionuț Mișa, urmând să ia o decizie. Ministrul a mai spus că Fiscul are nevoie de o colectare mai bună a taxelor și impozitelor.

"O colectare mai bună în zona de TVA și nu numai în astfel de zone, ci și în altele, sunt foarte multe sume care pot fi aduse la bugetul de stat prin controlul mai eficient al ANAF. Am înaintat astăzi doamnei premier propunerea de numire în funcția de președinte al ANAF, iar doamna premier va analiza și va decice în consecință. Sperăm să fie luată cât mai rapid și publicată în Monitorul Oficial", a mai spus ministrul.

Cei doi s-au contrat public, în vara lui 2018, pe tema banilor care trebuiau recuperaţi pe casa din Sibiu care a aparținut familiei Iohannis. Inițial, Eugen Teodorovici a anunţat că suma cumulată care ar urma să fie obţinută de la cei trei chiriaşi ai imobilului din Sibiu care a aparţinut șefului statului este de peste două milioane de lei și că cerut ANAF-ului să dovedească dacă a cerut către Cartea Funciară ca imobilul să intre în administrarea statului. Şeful ANAF Ionuț Mișa a replicat atunci imediat, spunând că nu a primit de la minister niciun titlu în baza căruia să facă executarea.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicilor: Câtă apă trebuie să bei în funcţie de cât de mult dormi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.