Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă TERORISTĂ în Suedia: Împușcături și o explozie, mai multe persoane rănite / UPDATE - FOTO

breaking news

UPDATE: Patru oameni au fost răniţi, între care unul grav, duminică seara, în centrul marelui oraş suedez Malmo, cu focuri de armă trase de indivizi care circulau pe un scuter, informează AFP, citând un comunicat al poliţiei locale, potrivit agerpres.ro

Împuşcăturile s-au declanşat cu puţin înainte de ora 19:00 (17:00 GMT), pe o stradă din cartierul Fosie. La faţa locului, poliţia a găsit un rănit care a fost transportat imediat la spitalul oraşului. 

"Alţi trei răniţi reuşiseră să se ducă prin mijloace proprii la spital", a precizat poliţia în documentul amintit.

Noi DEZVĂLUIRI despre fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, acuzat în cazul BlackCube


Potrivit unor martori intervievaţi de cotidianul SydSvenskan, unele persoane riverane i-ar fi transportat pe răniţi la spital cu maşinile proprii. 

'Agresorii ar fi fugit cu un scuter. O anchetă a fost deschisă pentru tentativă de omor. Niciun suspect nu a fost reţinut', arată comunicatul poliţiei. 

Mai mulţi martori la scenă - citaţi în presa suedeză - au evocat o cursă de urmărire între maşina în care se aflau cele patru victime şi două scutere. 

Maşina urmărită de indivizi pe scutere ar fi derapat de la traseu şi şi-a terminat cursa lovindu-se de un copac. Mai mulţi indivizi, cu feţele acoperite, ar fi deschis atunci focul asupra vehiculului, trăgând vreo 20 de gloanţe, susţine cotidianul Expressen.

ALERTĂ la granița cu România! Anunț de ULTIMĂ ORĂ al poliției. Bărbat suspectat că a detonat o bombă


'Focurile au fost trase cu armă automată', indică un martor. 

Una dintre persoanele atacate, rănită la cap, se află în stare critică. 

Dacă Suedia cunoştea în general o criminalitate relativ slabă, cartierele defavorizate din Stockholm, Göteborg şi Malmo cunosc de mai mulţi ani o creştere a violenţei, atribuită de autorităţi rivalităţilor între bande pentru controlul traficului de droguri şi al prostituţiei. 

La sfârşitul lunii august, un copil de opt ani fusese ucis de o grenadă aruncată într-un apartament din Göteborg, unde era domiciliat un individ condamnat într-un dosar pentru reglare de conturi în cadrul comunităţii somaleze.

* Știrea inițială

La aproximativ două ore de la atacul armat, zona Fosie din Malmo a fost zguduită de o explozie puternică, informează presa internațională.

Poliţia a securizat o porţiune a oraşului Malmo şi mai mulţi suspecţi sunt căutaţi. Un martor la incident susţine că au fost trase aproximativ 20 de focuri de armă dintr-o maşină care a demarat apoi în trombă. Mai mulţi martori au declarat ziarului suedez Expressen că focurile erau în rafale de câte trei, ceea ce ar părea să indice o armă automată. Un martor a declarat că s-a tras dintr-un automobil Audi care circula cu viteză mare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţie din Malmo a confirmat incidentul, precizând că există mai multe persoane rănite.

"Avem o operaţiune în curs în zonă şi am confirmat focurile de armă cu mulţi răniţi. Nu ştim mai multe deoarece evenimentele sunt în desfăşurare. Deoarece totul s-a întâmplat în timpul derby-ului fotbalistic între Malmo FF şi Helsibgborg din oraş, în Malmo sunt de serviciu în seara aceasta mulţi poliţişti", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Ewa-Gun Westford.

Un elicopter de poliţie adus pentru meciul de fotbal a fost redirecţionat pentru căutarea suspecţilor. 

Sunday Express adaugă că la fața locului ar fi intervenit o echipă de genişti şi ofiţeri de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.