Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Tot ce se știa despre coronavirus a fost dat peste cap: primul caz de transmitere a virusului mortal după ce 'purtătorul' nu a prezentat niciun simptom

coronavirus otopeni epidemie gripa virus boala

O chinezoaică de 20 de ani din Wuhan a călătorit sute de kilometri spre un alt oraș unde și-a fi infectat cinci rude cu noul coronavirus, fără ca ea să prezinte semne de infectare, au anunțat cercetătorii din China, potrivit The Guardian. E prima dovadă că virusul se poate răspândi fără simptome. Tânăra în vârstă de 20 de ani care și-a infectat rudele, fără a prezenta ea însăși simptome ale bolii, și având testul negativ, crește îngrijorarea că ar putea deveni o pandemie.

Studiul de caz publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, oferă indicii despre răspândirea coronavirusului și sugerează că ar fi dificil de împiedicat.

Potrivit cercetării făcute de doctorul Meiyun Wang de la Universitatea Spitalului Zhengzhou și echipa acestuia, femeia a călătorit, pe 10 ianuarie, 650 de kilometri din Wuhan în Anyang din provincia Henan, unde a vizitat mai multe rude. Când aceștia au început să se îmbolnăvească, doctorii au izolat-o pe tânără și au testat pentru coronavirus. Inițial, fetei i-a ieșit testul negativ, însă un al doilea test a fost pozitiv.

Toate cele cinci rude au făcut pneumonia specifică pentru COVID-19, însă până pe 11 februarie tânăra femeie nu prezenta niciun simptom, radiografia ei pulmonară era normală, nu avea febră, simptome la stomac sau respiratorii, nici tuse sau durere în gât.

Oamenii de știință care au făcut studiul au concluzionat cu atenție spunând că dovezile „sugerează” că femeia și-a infectat rudele. Cu toate acestea, au avertizat că descoperirile arată că „prevenirea infecție COVID-19 poate fi dificilă”.

FOARTE IMPORTANT: Cum te aperi de Coronavirus: SFATURILE Ministerului Sănătății / Cum se transmite, care sunt simptomele

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.