Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Traian Băsescu reacționează după arestarea lui Sebastian Ghiță

basescu-938x535

Traian Băsescu a avut prima reacție după arestarea lui Sebastian Ghiță în Serbia. Acesta a declarat la România tv că arestarea lui Ghiță în Serbia reprezintă pentru autoritățile din România o mare victorie, precizând că dacă Sebastian Ghiță voia să se lase prins, venea în țară. „Cred că în 30 de zile va fi în București”, a precizat Băsescu.

„Eu am fost relativ sceptic că autoritățile române vor reuși să dea de el foarte repede. Uite că au dat și este un lucru foarte bun", a declarat Băsescu, adăugând că după ce a văzut poza făcută publică „nu l-aș fi recunoscut pentru nimic în lume”.

Sebastian Ghita a fost arestat/ UPDATE: A fost capturat în Serbia cu acte false slovene/ VIDEO

„Pentru autoritățile române pe fond este o victorie. Ghiță era o persoană cu o miză foarte mare, având în vedere începutul de dezvăluiri pe care le-a făcut și-mi aduc eu bine aminte că spunea că mai are multe de spus. În condițiile astea, nu cred că cei din anturajul lui se simt foarte confortabil, însă vom vedea. S-ar putea să existe și o negociere și atunci să se închidă tot. De scăpat nu va scăpa ușor, după părerea mea, pentru că are alte dosare decât cele pe care ar putea să le genereze dezvăluirile lui. (...) Eu am avut în mintea mea două variante. M-am gândit că o variantă este ca Sebastian Ghiță să fie în țară, dar niciodată nu mi-a trecut prin cap că ar putea să bântuie prin Europa ca „vodă prin lobodă”. Adică, ori în țară, ori undeva foarte departe l-aș fi văzut. Mi se pare că a fost copil, mai ales să accepte să se întâlnească și cu fratele...i-a fost fatal.”, a continuat Traian Băsescu, la România Tv.

Gelu Diaconu, fost preşedinte ANAF, desfiinţează 'impozitul pe gospodărie': NEREALIZABIL

Tot la un post de televiziune, fostul Președinte a precizat că se așteaptă acum la „un serial întreg”.

„Știu eu cui i-o fi frică? Poate celor care au fost prieteni cu el. Greu de spus, dar foarte mulți tremură. Sunt convins că va vorbi”, a spus Traian Băsescu la B1 Tv.

„Îmi e foarte greu să spun ce se va întâmpla”, a continuat Traian Băsescu.

„După mine, Ghiță rămâne un caz special. Nu e precum Coldea. E special pentru că a avut relații speciale și cu serviciile, și cu doamna Kovesi și cu PSD-ul. E un lucru complicat. (...) Ghiță ar putea modifica cu totul raportul Comisiei Parlamentare, să vină cu noutăți... să avem mari surprize privind alegerile din 2009”.

În privința alegerii Serbiei ca ascunzătoare, Băsescu și-a exprimat confuzia: „Îmi e greu să înțeleg de ce a ales Serbia. România are acord de extrădare cu Serbia. Oricine din anturajul lui s-ar fi dus să se întâlnească cu el ar fi fost exact ceea ce trebuia autorităților să îl găsească. Nu știu dacă Ghiță era prieten cu premierul Serbiei, știu că Victor Ponta era prieten cu fostul premier, devenit președinte. Dar sunt speculații și eu nu pot merge acolo”, a precizat acesta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.