Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Tudorel Toader A SUSPENDAT interviul pentru postul de procuror european: Când se reia procedura

stirileprotv.ro
toader tudorel

Ministerul Justiției anunță că interviul candidaților din partea României pentru Parchetul European, stabilit inițial pe 22 martie, va fi reprogramat. La selecție s-au înscris 5 procurori, între care și Marius Bulancea de la DNA și Daniel Horodniceanu. Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, se află printre favorite, relatează Mediafax.

Citește și: Patriarhia Română, prin vocea lui Vasile Bănescu, purtător de cuvânt, îl pune la punct pe Klaus Iohannis: A ofensa 4 milioane de români n-are nimic aristocratic

„Vă aducem la cunoștință faptul că interviul programat pentru data de 22 martie 2019 pentru selecția candidaților desemnați în numele României pentru funcția de procuror european, va fi reprogramat la o dată ulterioară ce urmează a fi anunțată pe pagina de internet a Ministerului Justiției”, se arată în anunțul de pe pagina Ministerului Justiției.

Ministerul Justiției a publicat, vineri, lista procurorilor care și-au depus candidatura pentru funcția de procuror al Parchetului European din partea României, între aceștia numărându-se și Marius Bulancea de la DNA și Daniel Horodniceanu, fost șef DIICOT.

Lista este: Cătălin Laurențiu Borcoman, Marius Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici, Elena Hach și Daniel Horodniceanu.

Marius Bulancea este șef la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din DNA, iar Daniel Horodniceanu este fost șef DIICOT.

Citește și: FIDESZ a fost suspendat din PPE

Toți vor susține un interviu cu Tudorel Toader.

Parchetul European (EPPO) va fi un parchet european independent responsabil cu investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE şi a complicilor acestora. Regulamentul (UE) 2017/1939 al Consiliului (1) privind EPPO a intrat în vigoare la 20 noiembrie 2017. În conformitate cu articolul 120 din respectivul regulament, EPPO îşi va începe activitatea în urma unei decizii a Comisiei, odată ce acesta va fi înfiinţat, dar nu mai devreme de 3 ani de la data intrării în vigoare a Regulamentului privind EPPO.

Biroul Parchetului Public European ar urma să îşi înceapă activitatea până la sfârşitul anului 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.