Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Viața a zece pacienți de la Spitalul de Arși atârnă de un fir de păr

Starea a 10 pacienti aflati in stare grava la Spitalul de Arsi s-a degradat, acesta fiind un semn de prognostic "prost", a declarat sambata purtatorul de cuvant al unitatii medicale Adrian Stanculea.

Citește și: Unica MĂRTURIE COMPLETĂ din România: Cum m-a ocolit MOARTEA pe 30 octombrie

"Pentru cei 10 pacienti in stare grava nu este nicio schimbare in bine din pacate, unii s-au degradat necesitand suport vaso-presor. Acesta este un semn de prognostic prost. Una dintre persoane este in continuare neidentificata. Cei patru in stare grava nu sunt intubati, sunt constienti, mananca, beau, vorbim cu ei. Starea critica inseamna ca pot deceda in orice moment. Este extrem de grava, prognosticul este extrem de grav. (...) Starea critica poate sa dureze mult, depinde foarte mult de fiecare pacient in parte. Pentru cei aflati in ATI lucrurile nu sunt favorabile, pentru ceilalti sunt stabile. (...) Un pacient cu arsuri pe 20% din suprafata corpului starea sa este mai severa decat unul cu 70% din cauza modului in care actioneaza la agresiune", a explicat medicul, potrivit Agerpres.

Citește și: TERIFIANT Ce spune un chirurg plastician după 32 de ore de gardă: Avem nevoie să știm adevărul

Referindu-se la ceilalti 13 pacienti care dimineata se aflau intr-o stare mai buna, Stanculea a afirmat ca starea acestora este in continuare buna.

In ceea ce priveste operatiile cu excizie, grefare si punere de piele, purtatorul de cuvant a spus ca medici chirurgi plasticieni vor decide de luni ce interventii sunt necesare.

"Cand leziunile se vor stabiliza pentru cei care au arsuri mai mici, cand se va sti exact necesarul de piele si gradul de diferentiere al arsurilor", a aratat medicul.

El a spus ca unitatea medicala nu are nevoie de ajutor in acest moment.

Vezi și: Să-ţi fie ruşine, Gabriel Oprea! Nu cu zeci de morţi ştergi urma unei alte morţi

"Momentan nu avem nevoie de niciun ajutor. Tin sa multumesc tuturor persoanelor care ne-au oferit ajutorul, ne-au si ajutat, putem sa apelam oricand cu aparatura, mai ales voluntarilor care au venit. O gramada de studenti au venit peste noapte si in timpul zilei, asistente de la alte spitale. Lucrurile ne-au fost usurate in principal de voluntariatul acestor oameni. (...) Sectia de Terapie Intensiva este plina. Nu, momentan nu putem primi din alta parte alte persoane", a mai spus Stanculea.

Citește și: CUTREMURĂTOR Primele imagini cu haosul din club în timpul incendiului / VIDEO 18+

Potrivit lui Adrian Stanculea, 20-30 de medici au venit la unitatea medicala pentru a interveni in cazul ranitilor.

"Au venit aproape toti medicii din spital pentru aceste cazuri, 20-30 de chirurgi. Au fost colegi de-ai nostri la alte unitati medicale ca sa evalueze diferite cazuri. Aici este punctul zero si avem si cea mai multa experienta in tratarea arsurilor", a mai afirmat medicul.

Citește și: ȘOCANT Mărturia unei asistente care a ajuns să salveze vieți în clubul GROAZEI: AM VĂZUT IADUL!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.