Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ VIDEO În Franța s-a putut: Femeia care a condus Ministerul Sănătății e inculpată pentru modul în care a gestionat pandemia

Agnès Buzyn, fost ministru al Sănătăţii în Franţa, a fost pusă sub acuzare, vineri seară, în investigaţia privind gestionarea pandemiei de coronavirus, afirmă surse judiciare citate de cotidianul Le Figaro, notează mediafax.

Agnès Buzyn a fost audiată vineri la Curtea de Justiţie a Republicii în cadrul anchetei privind gestionarea pandemiei. La finalul audierilor, Agnès Buzyn a fost inculpată pentru "periclitarea vieţilor altor persoane". De altfel, Agnès Buzyn are şi statut de martor asistat într-un dosar de "abţinere voluntară de a combate o situaţie de calamitate".

Încă un județ introduce obligativitatea purtării măştii în aer liber, din cauza reînceperii anului școlar

La ieşirea de la audieri, Agnès Buzyn, care a fost ministru al Sănătăţii în Franţa în perioada 2017-2020, a declarat că a avut "oportunitatea excelentă de a restabili adevărul".

Procurorii Curţii de Justiţie a Republicii coordonează anchetele asupra modului în care instituţiile guvernamentale franceze au luat măsuri de prevenţie şi au gestionat zilnic epidemia de Covid-19, soldată până acum cu moartea a 115.000 de persoane în Franţa.

În cadrul investigaţiilor, au fost efectuate percheziţii la o serie de oficiali francezi, printre care actualul ministru al Sănătăţii, Olivier Véran, Agnès Buzyn, predecesoarea acestuia, fostul premier Edouard Philippe, Sibeth Ndiaye, fost purtător de cuvânt al Guvernului, Jérôme Salomon, şeful Direcţiei Generale a Sănătăţii, şi Geneviève Chêne, directorul Institutului francez de Sănătate Publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.