Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Dăncilă: Le-am spus lui Juncker și Timmermans că discuția pe justiție s-a terminat în România. Lucrurile s-au schimbat

gov.ro
dancila juncker timmermans

Premierul Viorica Dancila a declarat marti, la Bruxelles, după întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că le-a promis acestora că nu va da nicio ordonanță de urgență pe justiție și că „lucrurile s-au schimbat” în România.

  • „Am reiterat ce am spus inca de la preluarea presedintiei interimare a PSD, anume ca nu vor fi ordonante de urgenta pe justitie, ca aceasta discutie pe justitie nu mai exista pentru noi, ca vrem o justitie independenta, respectarea statului de drept si sa fie respectate si drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor”, a declarat Viorica Dancila la Antena 3.

Ea a adăugat că Timmermans nu a mai amenintat Romania cu activarea articolului 7 din tratatul UE, cea mai grava forma de sanctiune a unui stat membru.

  • „Nu a fost adus acest subiect in discutie, ba dimpotriva s-a discutat despre unitatea in constructia UE. Nu a mai venit din partea dlui Timmermans nicio ameninntatare la adresa Romaniei. Lucrurile s-au schimbat, trebuie sa intram pe un fagas normal, trebuie dialog constructiv sa nu intram in contradictie cu principiile europene dar sa pastram si pozitia Romaniei”, a mai declarat Viorica Dancila.

Dăncilă a mai spus ca vrea sa colaboreze indeaproape cu Comisia Europeana.

  • „Am spus ca vrem sa conlucram cu CE (...) suntem profund atasati valorilor europene si locul Romaniei e in marea familie europeana”, a indicat seful Executivului.

Citește și: S-a parafat prima înțelegere pentru răsturnarea Guvernului: soluția de compromis negociată de PNL, USR, PMP și Pro România / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.