Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Viorica Dăncilă prezintă PROPORȚIILE DEZASTRULUI din Guvernul Tudose

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă incendiază guvernarea anterioară a PSD și arată că există probleme majore la nivelul Guvernului, în mod special la capitolul atragerii de fonduri europene. Dăncilă a explicat că România are risc de dezangajare la fonduri europene de 800 de milioane de euro, cele trei spitale regionale au probleme majore în acte, iar linia de metrou Gara de Nord-Otopeni riscă să nu fie finalizată în anul 2020.

Viorica Dăncilă susține că România are un risc de dezangajare la fonduri europene de peste 800 de milioane de euro și dă vina pe fostul Guvern, pentru că ”trebuia să avem o altă abordare, să avem proiecte prin care să atragem aceste fonduri”.

Dăncilă susține că ”dacă avem această dezangajare, înseamnă că lucrurile nu au mers așa cum ne-am fi dorit”. Totuși, premierul a anunțat că în aceste două săptămâni a repornit o serie de proiecte și ar putea reduce la jumătate banii pe care România îi poate pierde din fonduri europene.

Premierul Viorica Dăncilă susține că există probleme mari cu spitalele regionale de la Craiova și Cluj.

”Cele trei spitale nu sunt în situația în care ne-am fi dorit-o cu toții. Trebuiau să fie la Iași, Cluj și Craiova. Cel care trebuia să fie la Craiova ni se cere o altă poziționare, iar pentru cel de la Cluj ni se cer încă un hectar și jumătate. Nici cu actele nu stăm foarte bine, dar căutăm soluții.

Nu vreau să mă antepronunț. Să vedem dacă este problema consultanților sau a cui este vina. Trebuie să aflăm răspunsul, să vedem care sunt cauzele care au condus la această întârziere”, a mai spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a precizat că există risc major și pentru linia de metrou Gara de Nord-Otopeni, pentru că actele sunt incomplete și ar putea fi trimise înapoi de către oficialii de la Bruxelles.

”Am dezavuat faptul că linia de metrou care face legătura între Gara de Nord și Otopeni nu are toată documentația făcută și riscăm să ne trimită toate actele înapoi. Tocmai de aceea, riscăm să nu fie finalizată în anul 2020”, a mai spus premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.