Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alessio Menegazzo a fost numit de PPC în funcţia de CEO şi country manager al companiilor deţinute în România

PPC
Alessio Menegazzo

Alessio Menegazzo a fost numit de PPC în funcţia de CEO şi country manager al companiilor deţinute în România

Alessio Menegazzo a fost numit de PPC, cel mai mare grup de energie din Europa de Sud-Est, în funcţia de director general şi country manager al companiilor deţinute în România, informează Enel România printr-un comunicat.

Alessio Menegazzo s-a alăturat Enel România în 2009 şi a coordonat în ultimii ani echipa responsabilă de promovarea unui sistem de dezvoltare durabilă şi de integrarea sustenabilităţii în centrul culturii corporative.

El va conduce o echipă formată din profesionişti români, cu experienţă pe domeniile lor de activitate, inclusiv la nivel internaţional. Membrii echipei au ca obiectiv construirea unei organizaţii care să răspundă rapid nevoilor clienţilor, să susţină şi să conducă transformarea sectorului energetic din România într-unul decarbonizat, digital, descentralizat, care să ofere economiei şi societăţii un avantaj competitiv într-o lume în schimbare.

Din echipa lui Menegazzo vor mai face parte Mihai Peşte, director general Distribuţie, Marius Chiriac, director general Retail, Răzvan Popescu, director Financiar, Florin Gheorghiu, director general Energie Regenerabilă, Oana Gherasi, director Comunicare etc.

Grupul PPC din Grecia a anunţat miercuri finalizarea tranzacţiei prin care a achiziţionat participaţiile deţinute de Grupul Enel în România, încheind cu succes prima sa extindere majoră pe piaţa externă.

În conformitate cu contractul de vânzare semnat în data de 9 martie 2023, PPC a plătit aproximativ 1,240 miliarde de euro, echivalentul unei valori a companiilor de aproximativ 1,9 miliarde de euro (100% din acţiuni).

Liderul pieţei de energie în Europa de Sud-Est, cu o capitalizare bursieră de circa 3,5 miliarde de euro la 25 octombrie 2023, PPC produce, distribuie şi furnizează energie electrică către clienţi.

Grupul PPC are unităţi de producţie cu o capacitate instalată de peste 11,8 GW şi deserveşte 8,7 milioane de clienţi pe mai multe pieţe din regiune, cu aproximativ 40 TWh de energie electrică furnizată, 77 TWh de energie distribuită şi o producţie de peste 24 TWh.

Grupul este prezent în Grecia (unde este lider de piaţă), Bulgaria (din 2015), Albania (din 2016), Macedonia de Nord (în urma achiziţiei EDS - Energy Distribution Solutions în 2018) şi România (în urma achiziţiei companiilor Enel în România în luna octombrie 2023). PPC a fost fondată în 1950 şi este listată la Bursa de Valori din Atena.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.