Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alesul lui Trump, pentru postul de procuror general adjunct, AUDIAT în Senatul SUA

Senatul Statelor Unite ale Americii îl audiază marţi pe Rod Rosenstein, nominalizat de preşedintele Donald Trump pentru postul de procuror general adjunct. Dacă va fi confirmat, Rosenstein, în prezent procuror al statului Maryland, urmează să conducă investigaţia privind presupusa intervenţie rusă în campania prezidenţială din SUA din 2016, după ce procurorul general Jeff Sessions a anunţat că nu se va ocupa de acest subiect, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Autorităţile malaeziene AU DEJUCAT în ultima clipă ASASINAREA regelui saudit

Democraţii susţin ca ancheta privind presupusele conexiuni cu Rusia să fie coordonată de un procuror din exterior, special numit în acest scop, pentru evitarea oricăror potenţiale interferenţe politice, iar senatorul Richard Blumenthal s-a angajat să recurgă la "toate mijloacele posibile" pentru a-l bloca pe Rosenstein dacă acesta nu va promite să numească un procuror special care să conducă această anchetă.

Săptămâna trecută, Jeff Sessions şi-a făcut cunoscută decizia de a sta departe de "orice chestiuni legate de campania lui Trump", după ce a recunoscut că s-a întâlnit de două ori cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, în timpul campaniei prezidenţiale, cu toate că în timpul audierilor în Senat afirmase că nu a avut contacte cu oficiali ruşi.

Agenţiile de informaţii ale SUA au conchis anul trecut că Rusia a piratat corespondenţa electronică a democraţilor în timpul campaniei electorale, în cadrul unui efort de a înclina votul în favoarea lui Trump. Acuzaţiile în acest sens au fost respinse de Kremlin, aminteşte Reuters.

Rod Rosenstein, cu o experienţă de 26 de ani în Ministerul Justiţiei şi considerat o alegere neutră politic, a făcut parte în anii 90 din echipa de procurori condusă de Kenneth Starr care a realizat raportul ce a deschis calea punerii sub acuzare ("impeachment") a preşedintelui Bill Clinton, a cărui destituire a fost în cele din urmă respinsă de Congres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.