Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile malaeziene AU DEJUCAT în ultima clipă ASASINAREA regelui saudit

Presupuşi militanţi din Yemen arestaţi la sfârşitul lunii trecute în Malaezia, înaintea unei vizite a regelui saudit Salman, plănuiau un atac împotriva membrilor familiei regale saudite, relatează Reuters şi EFE, potrivit agerpres.

Potrivit unei surse a poliţiei, cei patru yemeniţi arestaţi aparţineau unui grup de insurgenţi houthi care luptă de doi ani împotriva forţelor yemenite susţinute de coaliţia militară condusă de Arabia Saudită.

Ungaria SFIDEAZĂ normele UE şi reintroduce pe şest o măsură CONTROVERSATĂ

Monarhul saudit a sosit la Kuala Lumpur pe 26 februarie, fiind însoţit de o delegaţie de 600 de oficiali pentru o vizită de patru zile, la începutul unui tur asiatic de o lună. În prezent, el este în Indonezia.

Între 21 şi 26 februarie, în Malaezia au fost arestaţi un cetăţean malaezian şi şase cetăţeni străini - un indonezian, patru yemeniţi şi unul din estul Asiei - fiind suspectaţi de legături cu grupuri militante, între care Statul Islamic, a anunţat poliţia într-un comunicat difuzat duminică.

Comandantul poliţiei malaeziene a afirmat marţi că cei patru yemeniţi plănuiau un atac împotriva unor membri ai unei familii regale arabe.

'Patru yemeniţi, în afară de implicarea lor în producerea de documente de călătorie false, sunt de asemenea implicaţi în distribuirea de droguri... şi plănuiesc totodată să atace membri ai familiei regale arabe în cursul vizitei la Kuala Lumpur, aşa că i-am prins la timp', a declarat inspectorul general de poliţie Khalid Abu Bakar.

Malaezia răspunde EXTREM şi BLOCHEAZĂ plecarea nord-coreenilor din ţară

Suspecţii yemeniţi au fost arestaţi la Serdang şi Cyberjaya - în apropiere de capitala Kuala Lumpur - pentru presupuse legături cu un grup insurgent yemenit, a anunţat duminică poliţia malaeziană.

Poliţia a confiscat numeroase paşapoarte internaţionale de la cei patru suspecţi alături de 270.000 de ringgit (60.742.41 de dolari) în diferite monede, sume despre care se crede că erau direcţionate spre grupul insurgent.

Malaezia a arestat sute de persoane, suspectate de legături cu militanţi în ultimii ani. Statul din sud-estul Asiei se află în alertă crescută de la atacurile comise la Jakarta, capitala statului vecin Indonezia, de militanţi care aveau legături cu organizaţia jihadistă Statul Islamic, în ianuarie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.