Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alex Ferguson: Barcelona lui Guardiola, una dintre cele mai bune echipe din istorie

bbc.com
Pep Guardiola

Alex Ferguson, fostul antrenor al lui Manchester United, consideră că Barcelona condusă de Pep Guardiola a practicat cel mai bun fotbal din istorie, conform gsp.ro.  Scoțianul a remarcat și predilecția pentru posesie a catalanilor, o caracteristică de bază a echipei.

Ex-tehnicianul ”diavolilor roșii”, care a marcat o epocă pe ”Old Trafford”, a simțit pe propria piele jocul Barcelonei, în confruntările directe. El a jucat două finale ale Champions League contra formației blaugrana, în 2009 și 2011, și de fiecare dată a pierdut. ”Posesia mingii nu mai începe de la fundași, ci de la portar. Barcelona lui Guardiola a creat acest tip de joc. Această formație a fost probabil una dintre cele mai bune echipe europene din istorie”, a declarat Ferguson într-un interviu pentru site-ul UEFA.

Fostul manager al lui Manchester United, în vîrstă de 75 de ani, dă un avertisment jucătorilor și antrenori din ziua de astăzi: ”Trebuie să fim atenți cu generația tânără și să nu creăm fotbaliști care nu pot să dea o pasă, așa cum au știut alții înaintea lor, precum Paul Scholes, Michael Carrick, Zinedine Zidane și Andrea Pirlo”.

Pep Guardiola a condus Barcelona de pe banca tehnică timp de 4 ani, între 2008 și 2012. A câștigat cu echipa blaugrana 14 trofee, printre care titluri în La Liga (3), Champions League (2), Super Cupa Europei (2) și Campionatul Mondial al Cluburilor (1).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.