Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alex Ferguson, fostul mare tehnician al echipei de fotbal Manchester United, a vorbit despre rivalitatea dintre el şi Arsene Wenger

Busines Insider
Sir Alex Ferguson

Alex Ferguson, fostul mare tehnician al echipei de fotbal Manchester United, a vorbit despre rivalitatea dintre el şi Arsene Wenger, care a antrenat-o pe Arsenal Londra, în documentarul dedicat acestuia din urmă, intitulat "Arsene Wenger: invincibil", relatează site-ul rtl.be, potrivit Agerpres.

Începutul anilor 2000 a văzut apogeul duelurilor dintre Arsenal şi Manchester United, care dominau fotbalul englez şi duceau o luptă fără cruţare pentru câştigarea campionatului.

Antrenorii de atunci ai celor două echipe, Arsene Wenger şi Sir Alex Ferguson, s-au înfruntat de multe ori în lunga lor carieră. În documentarul menţionat mai sus, tehnicianul scoţian a revenit asupra rivalităţii pe care a întreţinut-o cu francezul pe terenul de joc.

Ferguson a vorbit nu doar despre influenţa avută de Wenger ca antrenor asupra fotbalului englez, dar şi despre măsurile luate de acesta pentru a rivaliza cu United, mai ales după aducerea lui Thierry Henry.

Henry a venit la Arsenal în 1999 de la Juventus Torino, unde nu a reuşit să lase o impresie bună ca extremă. Wenger l-a folosit ca atacant, iar fotbalistul francez a atins noi culmi, marcând 175 de goluri în Premier League în 258 de meciuri.

Ferguson a recunoscut că rivalitatea dintre el şi Wenger "a devenit toxică un timp".

"Marea schimbare pe care a făcut-o Arsenal a fost reinventarea lui Henry. Şi golurile... el era fantastic", a adăugat scoţianul.

"Te uiţi mereu în oglinda retrovizoare ca să vezi cine vine în spatele tău, iar când vezi pe cineva, accelerezi. Arsenal ne ajungea din urmă şi echipa lor era suficient de bună ca să ne depăşească", a spus fostul antrenor al "diavolilor roşii".

Arsenal a depăşit-o pe United într-un sezon 2003-2004 devenit legendar. "Tunarii" au câştigat atunci campionatul fără înfrângere, ceea ce le-a adus supranumele de "invincibili".

"Am câştigat 13 campionate dar nu am fost niciodată aproape să reuşesc un sezon fără înfrângere. Performanţa a fost mai presus de orice altceva şi a fost opera lui Arsene", a explicat Ferguson.

Ferguson s-a retras de la United în 2013, iar Wenger s-a despărţit de Arsenal în 2018.

Fostul tehnician al lui Monaco şi al lui Arsenal lucrează acum pentru FIFA ca director pentru dezvoltare globală şi pledează pentru disputarea Cupei Mondiale din doi în doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.