Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexander Van der Bellen, confirmat ca învingător în alegerile prezidenţiale din Austria

Alexander Van der Bellen, candidatul independent susţinut de Verzi, a câştigat alegerile prezidenţiale din Austria desfăşurate duminică, potrivit rezultatelor finale provizorii anunţate marţi de Ministerul de Interne după numărarea voturilor prin corespondenţă, transmit Reuters şi postul austriac ORF, potrivit agerpres.

În favoarea lui Alexander Van der Bellen au votat 2,47 milioane de alegători (53,8% din numărul voturilor valabil exprimate), iar pentru contracandidatul său Norbert Hofer, membru al Partidului Libertăţii (FPOe, extrema dreaptă), s-au pronunţat 2,12 milioane de votanţi (46,2%), a comunicat Ministerul de Interne.

Citeşte şi: Putin a promulgat noua doctrină privind securitatea informaţională a Rusiei

Sondajul la urne realizat de institutul SORA a prognozat victoria lui Van der Bellen cu 53,3%, creditându-l pe Hofer cu un scor de 46,7%.

Norbert Hofer şi-a recunoscut duminică seara înfrângerea, după ce electoratul a respins alegerea sa în funcţia de preşedinte. El ar fi putut deveni primul şef de stat din Uniunea Europeană exponent al extremiştilor de dreapta.

Scrutinul de pe 4 decembrie a constituit o repetare a celui din luna mai, câştigat de Alexander Van der Bellen la o diferenţă de doar 30.863 de voturi, dar invalidat de Curtea Constituţională în urma contestaţiei depuse de FPOe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.