Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandra Anghel câștigă medalia de argint la Campionatele Europene de la București

prosport.ro
lupte femei

Sportiva română Alexandra Nicoleta Anghel, campioana en titre, a obţinut medalia de argint la Campionatele Europene de lupte de la Bucureşti, vineri, după ce a fost învinsă de turcoaica Nesrin Baş.

Baş este dublă campioană mondială U23 şi campioana europeană en titre U23, potrivit Agerpres.

Anghel a învins-o, joi, în preliminarii, pe bulgăroaica Iuliana Vasileva Ianeva, în sferturi a trecut de israelianca Ilana Kratysh, iar în semifinale a dispus de ucraineanca Anastasia Alpieeva.

Tot vineri, două românce au pierdut în recalificări, Elena Simona Ionescu şi Amina Roxana Capezan.

La cat. 53 kg, Ionescu a fost întrecută în optimi de suedeza Emma Jonna Denise Malmgren, dar accederea scandinavei în finală a adus-o pe româncă în recalificări, însă a pierdut şi meciul cu turcoaica Zeynep Yetgil.

Capezan a învins-o în optimile cat. 62 kg pe estoniana Viktoria Vesso, dar în sferturi a pierdut în faţa sportivei norvegiene Grace Jacob Bullen, iar în recalificări a fost învinsă de azera Birgul Soltanova.

În prima zi a concursului masculin de lupte libere, la cat. 57 kg, Răzvan Marian Kovacs l-a învins în preliminarii pe moldoveanul Igor Chichioi, dar a pierdut sfertul de finală cu georgianul Roberti Dingaşvili.

La cat. 65 kg, Ştefan Ionuţ Coman a fost învins de albanezul Islam Dudaev în optimi, dar calificarea acestuia în finală i-a oferit o nouă şansă, în recalificări, contra turcului Andullah Toprak.

George Bucur a fost învins în preliminariile cat. 70 kg de azerul Kanan Heibatov.

În cadrul cat. 79 kg, românul Iakub Shikhadzhamalov l-a învins în calificări pe germanul Pouria Taherkhani, dar a pierdut în optimi în faţa armeanului Arman Avaghian.

La cat. 97 kg, Georgian Florin Tripon a fost învins în optimi de azerul Magomedhan Magomedovici Magomedov, dar va evolua în recalificări, contra slovacului Batyrbek Tcakulov.

România are până acum cinci medalii, una de aur, câştigată joi de Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), două de argint, câştigate de Kateryna Zelenykh (cat. 65 kg) şi de Alexandra Anghel (72 kg), şi două de bronz, obţinute de Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) şi Răzvan Arnăut (cat. 60 kg), ambii la greco-romane.

România participă cu 30 de sportivi la Europenele de la Bucureşti, câte 10 la fiecare stil.

Anul trecut, sportivii români au reuşit pentru prima oară după 43 de ani să cucerească două medalii de aur la aceeaşi ediţie a Campionatelor Europene. La CE de seniori de la Zagreb, România a cucerit cinci medalii, dintre care două de aur, obţinute de Andreea Beatrice Ana, la cat. 55 kg, şi Alexandra Nicoleta Anghel, la cat. 72 kg, şi trei de bronz, câştigate de Cătălina Axente la cat. 76 kg, de Kriszta Tunde Incze, la cat. 65 kg, şi de Denis Florin Mihai, la cat. 55 kg (greco-romane).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.