Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tribunalul București a respins argumentele lui Alexandru Cumpănașu în dosarul DNA / Decizia nu este definitivă

luju.ro
Alexandru Cumpanasu

Tribunalul București a respins, joi, ca nefondat demersul prin care Alexandru Cumpănașu a contestat legalitatea trimiterii sale în judecată de către DNA. Instanța a constatat astfel legalitatea administrării probelor si a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu contestație.

„În baza art.345 alin.1 C.pr.pen., respinge ca nefondate cererile şi excepţiile formulate de inculpatul CUMPĂNAŞU ALEXANDRU privind legalitatea sesizării instantei, legalitatea administrării probelor si a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. În temeiul art. 346 alin. 2 C.pr.pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 153/P/2019 din data de 12.12.2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte DE Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Constanţa, a administrării probelor si a efectuării actelor de urmărire penală privind pe inculpatul: - Cumpănasu Alexandru (date), pentru săvârsirea infractiunilor de participatie improprie (în forma instigării) la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prevăzută de art.52 alin.3 C.pen. raportat la art. 181 alin. 1 din Legea nr.78/2000. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul CUMPĂNAŞU ALEXANDRU. În temeiul art. 275, alin.2 Cod pr. Penală obligă pe inculpat la plata către stat a sumei de 400 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23.03.2023”, potrivit minutei.

Angajare cu cântec

DNA l-a trimis în judecată în decembrie 2022 pe Alexandru Cumpănașu pentru fiind acuzat că s-ar fi angajat pe un post de expert IT pentru implementarea unui proiect guvernamental cu fonduri europene semnând în fals că are studii superioare și ar fi încasat astfel pe nedrept peste 200.000 de lei.

Cumpănașu a spus că demersul îi dă ocazia să dovedească în instanță propria nevinovăție și că argumentul angajării pe baza de promisiuni verbale  este hilar.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.